Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15.06.09, 23:49   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Sude
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Konular: 1171
Puan Grafiği
Rep Puanı:3023
Rep Gücü:0
RD:Sude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 55
155 Mesajına 199 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Yücel Erten Biyografisi,Yücel Erten Hayatı

Yücel Erten Biyografisi,Yücel Erten Hayatı

Yücel Erten, (D. 19 Ekim 1945, Muş), tiyatro yönetmeni, oyuncu, yazar.

Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Yüksek Bölümü’nden mezun olan Erten, ayrıca Essen Folkwang Yüksek Okulu Reji Bölümü’nde eğitim almıştır. Devlet Tiyatroları kadrosunda yer alan sanatçı, yönetmenliğinin yanısıra oyunculuk, oyun çevirileri ve yazarlık da yapmaktadır. Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölümünde uzun yıllar oyunculuk dersleri vermiş olan Yücel Erten, oyunculuğunu tiyatro ile sınırlamamış, kamera karşısına geçerek, sinema filmlerinde de rol almıştır. İzmit Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmenliği görevini yürütürken politik bir kararla görevinden alınan ve birçok tiyatro sanatçısı ve Sivil Toplum Kuruluşu tarafından destek gören Erten, bir dönem Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü yapmıştı.

Ödülleri
3. Afife Tiyatro Ödülleri, 1999, Yılın En Başarılı Yönetmeni, (Ferhad ile Şirin - İstanbul Devlet Tiyatrosu)

Yapıtları
Azizname’95, 2007, Mitos Boyut Yayınları
Devletin Tiyatrosu Olmaz! (mı?), 2000, Boyut Yayınevi

Yönettiği bazı oyunlar
Ne Derssin Azizim ?
Savaş İkinci Perde Çıkacak
Keşanlı Ali Destanı
Yaşamak mı Ölmek mi
Bahar Noktası
III.Richard
Üç Kuruşluk Opera
Arturro Ui’nin Önlenebilir Tırmanışı