Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19.06.09, 16:36   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Okyanus
Moderator

 
Okyanus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 9.373
Konular: 7149
Puan Grafiği
Rep Puanı:16317
Rep Gücü:20
RD:Okyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
889 Mesajına 1.404 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Annelerinden ünlü doğmadılar (Ünlü Olmadan Önce Meslekleri Nelerdi?)

Ünlülerin şöhret olmadan önce yaptıkları işleri okuyunca çok şaşıracaksınız. İşte bugünün şöhretlerinin geçmişteki meslekleri…


KUŞUM AYDIN TEKSTİLCİ
Aydın Uğurlular ya da bizim onu tanıdığımız ismiyle ‘Kuşum Aydın’, Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Bölümü´nü bitirdi. Daha sonra İstanbul Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi´nde yöneticilik üzerine ihtisas yaptı. Türkiye´de eğitimini tamamladıktan sonra Milano´ya giderek bir süre tekstil üzerine staj yaptı. Stajını tamamlar tamamlamaz Türkiye´ye döndü ve bir dönem tekstil alanında işletmecilik yaptı.

MÜHENDİS MİRKELAM
Kocaeli Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği'ni bitiren sanatçı zamanla müzikle ilgilenmeye başladı ve ilk albümünün “Her Gece” şarkısıyla bir gecede şöhreti yakaladı.

RAFET EL ROMAN MÜEZZİN
Rafet El Roman, albümleriyle yüz binler satmadan önce, müezzinlik de yaptı. Roman, kendisinin ezan okuyuşuna hayran kalan çevre caminin cemaatinin, ezan okuduğu camiye geldiğini belirtiyor.

ROBER HATEMO KUYUMCU
Rober Hatemo’nun ailesi Kapalı Çarşı'nın sayılı kuyumcuları arasında. Rober de gençlik yıllarında sayısız takı tasarlamış ama şarkıcılık ağır bastığı için mesleğini bırakmış. Şimdi ünlü bir şarkıcı olan Rober Hatemo’nun bıraktığı takı tasarımcılığı işini kardeşi devam ettiriyor.


AYAKKABI SATICISI OZAN GÜVEN
Bin zamanlar ayakkabı satıcılığı yapan ünlü dizi oyuncusu Ozan Güven’in Beşiktaş ta hala bir ayakkabı mağazası var.

HÜLYA KOÇYİĞİT BALERİN
Sinemaya, 1963 yılında Ses dergisinin açtığı yarışmada birinci gelerek giren Hülya Koçyiğit, yarışmayı kazanamasaydı balerinliğe devam edecekti. koçyiğit, filmlerindeki kavuşma sahnelerindeki kendine has koşuş stilini bale alışkanlığına bağlıyor.

KARİKATÜRİST CEM YILMAZ
İnsanları güldürmeyi meslek haline getiren Yılmaz, şöhret olmadan önce de Leman dergisinde karikatüristlik yapıyordu. Karikatürleri o dönemin gençlerinin hala hafızalarındadır.

TORNACI SERDAR ORTAÇ
Haydarpaşa Meslek Lisesi'nde torna-tesviye bölümünü bitiren Serdar Ortaç bir süre babasının iş yerinde tornacılık yaptı. Özel radyolar dönemiyle başladığı DJ'lik sayesinde tanıştığı müzik yapımcılarıyla anlaşan Ortaç, 'Aşk İçin' albümünü çıkardı. Bu albümü çok beğenilen genç popçu kısa sürede şöhret basamaklarını tırmandı.

CANKURTARAN TARIK
Tarık Akan, 1971 yılında sinemada ünlü olmadan önce Bakırköy Plajı'nda cankurtaranlık yapıyordu.

ÇİFTÇİ HALİL ERGÜN
Ergün, geçmişte babasının çiftliğinde uzun süre çalışmış. Sanatçı, sonra tiyatro, arkasından da şans eseri sinemada bulmuş kendini.

MESLEK ERBABI ŞENER ŞEN
Bir çok karakteri başarıyla canlandıran Şener Şen’in de tıpkı filmlerdeki gibi yapmadığı iş kalmamış. İşportacılıktan Kasımpaşa—Eminönü hattında dolmuş şoförlüğüne kadar bir çok işte çalışmış.

KOMİ ATİLLA TAŞ
İşsiz olarak geldiği İstanbul’da aylarca otellerde komilik yaptı, restoranlarda garson olarak çalıştı. Sonunda ‘Ham Çökelek’le şöhreti buldu.

ARKEOLOG CANDAN ERÇETİN
Sanatçı gençliğinde arkeolog olarak birkaç yıl kazılara katıldı. Ardından Galatasay Lisesi'nde müzik öğretmenliğini seçti.

İŞÇİ AYŞEGÜL ALDiNÇ
Fabrika işçisi Ayşegül Aldinç, ünlü olmadan önce Yıldız Porselen Fabrikası'nda tabak boyuyordu.

EBRU GÜNDEŞ TEZGAHTAR
Herkes onu, 1990'lı yılların ortasında 'Tanrı Misafiri' adlı şarkısıyla tanıdı. Kısa bir süre içinde tüm ülkenin sevgisini kazanan bu genç kız, tezgahtarlığı bırakıp tanınmayı seçti. Şans da yanında olunca, emeline ulaştı.


DOKTOR CÜNEYT
Fahrettin Cürretlibatur ya da bizim onu tanıdığımız isimle Cüneyt Arkın, İstanbul Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Doktorluk mesleğinin ilk yıllarında 1964’te Artist Dergisi’nin açtığı yarışmada birinci seçilerek aktörlüğe adım attı.
Dünya starlarının da eski meslekleri en az bizimkiler kadar ilginç. İşte Forbes dergisinin derlediği dünya starlarının eski işleri…


JOHNNY DEPP SOLİST
Hollywood’un ’asi adamı’ Johnny Depp, biyografi yazarı Nigel Goodall’ın aktarımına göre, üne ve paraya kavuşmadan önce, The Kids adlı bir müzik grubuna solistlik ediyordu. 22 yaşında iken ’Elm Sokağı Kabusu’ filmi ile Hollywood’a ayak basan ve bugün 29 milyon dolarlık bir servete sahip olan Depp, Florida’da solistlik yaptığı yıllarda gece başına yalnızca 25 dolar kazanıyordu.

JİM CARREY PASPASÇI
1970’li yılların ortalarında, TV dizilerinde aldığı küçük rollerle oyunculuk dünyasına atılan Carrey, ilk çıkışını 1993 yılında ’In Living Color’ isimli TV şovuyla yaptı. 1994’te gişe rekoru kıran ’Maske’ (The Mask) filmiyle asıl çıkışını yapan ünlü oyuncunun gösteri dünyasına girmeden önceki işi ise yer paspaslamaktı. Kendisi 15 yaşında iken, babasının işten atılması sonucu ailesine yardımcı olabilmek için çalışmaya başlayan Carrey, bazen okuduğu okulda güvenlik nöbetçisi olarak çalışıyor, bazen de Toronto yakınlarındaki bir lastik fabrikasında yerleri paspaslıyordu. Carrey bugün film başına 20 milyon dolar kazanıyor.

J.K ROWLİNG ASİSTAN
Asıl adı Joanne Rowling olan, Harry Potter kitap dizilerinin yazarı J.K.Rowling, bugün tam 1 milyar dolarlık servetin sahibi. Rowling, kitapları satış, filmleri izlenme rekorları kıran Harry Potter kitap dizilerini yazmaya başlamadan önce, Uluslararası Af Örgütü’nün Londra bürosunda araştırma asistanı olarak çalışıyor, Afrika’da insan hakları ihlallerine ilişkin raporlar hazırlıyordu.

50 CENT UYUŞTURUCU SATICISI
Asıl adı Curtis James Jackson olan ABD’li ünlü rap müzik şarkıcısı 50 Cent, dünyaya geldiği New York’un Queens bölgesinde, daha 11 yaşındayken uyuşturucu satarak ’iş dünyası’na atıldı. Annesi de bir uyuşturucu satıcısı olan ve kendisi 8 yaşında iken kimliği belirsiz kişilerce öldürülen 50 Cent, şu an yaşadığı imparatorluğu çekip çevirmesinde, çocukluğunda yaşadığı deneyimlerden yararlandığını söylüyor. Geçmişinde üç kez tutuklanan eski uyuşturucu satıcısı 50 Cent’in geçen yıl ki geliri 41 milyon dolardı.

QUENTİN TARANTİNO YER GÖSTERİCİ
ABD’li Oscar ödüllü senarist Tarantino, çocuk denecek yaşlarda, Güney California’da başladı ilk iş hayatına, ancak bugünkünden çok farklı olarak. Porno filmler gösteren sinemalarda yer göstericiliği yaparak iş hayatına atılan ünlü yönetmen, daha sonra kariyerini bir video dükkanında satış elemanı olarak değiştirdi. Tarantino, sinema salonlarında ve video dükkanında bedava izlediği filmlerin, kendisinde büyük katkısı olduğunu ve film tutkusunun böyle başladığını söylüyor.

TAVUK KOSTÜMLÜ BRAD PİTT
İlk geçlik yıllarında oyuncu olmak için mücadele eden, Hollywood’un ’en seksi’ erkeklerinden Brad Pitt, bu amacına ulaşabilmek için en çok çabalayanlardan. Başlarda oyunculuktan yeterince para kazanamayan Brad Pitt, ek gelir sağlayabilmek için, Los Angeles’taki Sunset Bulvarı üstünde, giydiği tavuk kostümü ile yoldan geçenleri, çalıştığı fast-food lokantasına çekmeye çabalıyordu.

DENZEL WASHİNGTON BERBER ÇIRAĞI
İlk gençlik yıllarında, gelecekteki ününden ve servetinden habersiz olan yıldızlarda biri de Danzel Washington’du. İlk işine bir berber dükkânında çırak olarak işe başlayıp, tıraş sonrası müşterilerin giysilerini fırçalayan Washington, daha sonra adım atacağı Hollywood’da büyük ün ve servet sahibi olacak, 1999 yılında, ’Glory’de canlandırdığı ’kaçak köle Tripp’ rolüyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Oscar ödülü kazanacaktı.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Okyanus isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla