Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19.06.09, 18:33   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Sude
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: İzmir
Mesajlar: 1.307
Konular: 1171
Puan Grafiği
Rep Puanı:3023
Rep Gücü:0
RD:Sude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 55
155 Mesajına 199 Kere Teşekkür Edlidi
:
Post Müstecip Onbaşı Biyografisi,Müstecip Onbaşı Hayatı

Müstecip Onbaşı Biyografisi,Müstecip Onbaşı Hayatı

Müstecip Onbaşı, Çanakkale Savaşı’nda deniz topçu eriydi. Bu asker, 30 Ekim 1915 tarihinde Kilitbahir’de nöbeti esnasında Çanakkale Boğazını geçmekte olan ve su üzerinde kulesi görünen Fransız denizaltısı Turquoise’ı 3. top atışında vurdu. Periskopundan vurulan ve karaya oturan Turquoise tekrar dalışa geçemedi. 28 mürettebatı, silah ve techizatıyla birlikte teslim oldu.

Denizaltı, Osmanlı donanmasına Müstecip Onbaşı ismiyle savaş ganimeti olarak geçirildi. Ancak faal göreve alınmadı ve sefere çıkarılmadı. Haliç’e demirlendi savaş sırasında Alman denizaltılarının akülerini şarj edilmesinde kullanıldı. 10 Kasım 1915′de Harbiye Nazırı Enver Paşa’nın da katıldığı bir törenle Fransız denizaltısı Turquoise’ a Müstecip Onbaşı ismi verildi. Bu denizaltı, savaştan sonra Fransa’ya iade edilmiştir.
Sude isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla