Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19.06.09, 18:59   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Sude
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: İzmir
Mesajlar: 1.307
Konular: 1171
Puan Grafiği
Rep Puanı:3023
Rep Gücü:0
RD:Sude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 55
155 Mesajına 199 Kere Teşekkür Edlidi
:
Post Levent Ersöz Biyografisi,Levent Ersöz Hayatı

Levent Ersöz Biyografisi,Levent Ersöz Hayatı

Levent Ersöz emekli tuğgeneral, eski JİTEM komutanı.

Levent Ersöz, Şırnak Jandarma Alay Komutanlığı, Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı, Jandarma İstihbarat Dairesi Başkanlığı görevlerinde bulundu. Şener Eruygur’un yakın dava arkadaşı olan Ersöz’ün Sarıkız ve Ayışığı Darbe Teşebbüslerine aktif olarak katılarak istihbarat topladığı, yargı kararı olmadan Turkcell’e abone olan cep telefonlarını dinlettiği, emekli Oramiral Özden Örnek’in darbe günlüklerinde iddia edilmektedir.

Emekli Albay Erdal Sarızeybek, Şener Eruygur’un Jandarma Genel Komutanlığı döneminde (2002-2004) JİTEM başkanı olan Levent Ersöz’ü, yasadışı olarak, aralarında dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ve eski Başbakan Tansu Çiller de olan bazı kişilerin telefon kayıtlarını toplamakla suçlamıştı.

Vatan Gazetesinde rus silah şirketlerinin komisyoncusu olduğu yönünde haberler çıktı. Bu haberlerde, Ersöz’ün Rusya’nın savunma sanayiinde ihracat yapmakla yetkili tek firması olduğu belirtilen Rosonboron Export bünyesinde danışmanlık yaptığı öğrenildi. Silahtan tanksavar füzelere, helikopterden uçağa kadar Rus malı savunma sanayii ürünlerini başka ülkelere ihraç eden şirketin pek çok üretici firmayla çalıştığı, Ersöz’ün de Rusya’nın askeri alandaki ihracatçısı olan bu çatı şirketle bağlantılı olduğu belirtildi.

Ergenekon davası ile ilgili soruşturma kapsamında 1 Temmuz 2008’de emekli Orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon gözaltına alınırken, Jandarma İstihbarat Dairesi eski Başkanı Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz’ün evinde de arama yapıldı. Ancak Ersöz bulunamadı. Ertesi gün basın aracılığıyla Rusya’ya bir iş gezisi için gittiğini ve 10-15 gün içinde dönüp teslim olacağını iddia etti.

Bu olaydan 6 ay sonra, 15 Ocak 2009 tarihinde Ankara’da 100. Yıl Hastanesinde Mehmet Orhan Gülcü isimli şahsın gerçek kimliği ile yakalandı. Üç gündür Ersöz’ü takip eden polis, doktor kılığına girerek tedavi sırasında parmak izini alıp kimlik tespitinde bulundu. Mehmet O. Gülcü kimlikli kişinin Ersöz olduğunun kesinleşmesi üzerine polis uzun süredir aranan Ergenekon sanığını hastanede prostat ameliyatı öncesi gözaltına aldı.

Not: İnternetten alıntıdır.
Sude isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla