Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23.06.09, 23:58   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
ASYA
Moderator
 
ASYA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:116
RD:ASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
Lightbulb Evlilik Listesi

Evlilik Listesi
Bir oda dolusu kahve fincanıyla karşı karşıya kalmamanın ideal çözümü, bir evlilik listesi hazırlamaktır. Böylece hem tüm hediyeler zevkinize uygun olur, hem de dostlarınız hediye seçme sıkıntısından kurtulmuş olur.
Doğru Yol:
Evlilik listenizi oluşturmadan önce kendinize doğru soruları sormanız gerekiyor.
Yeni yuvanızın büyüklüğü ve şekli nasıl olacak?
Modern ya da klasik bir dekorasyon mu istiyorsunuz?
Hangi renkler hakim olacak?
İlk önce günlük kullanılacak malzemeleri düşünün; tabaklar, bardaklar, tencereler, örtüler, vazolar... Bu konuda size en çok yardımcı olabilecek kişi elbette ki annenizdir. Ya da elinize kağıt kalemi alıp annenizin mutfağındakilerin listesini çıkarmanız da yeterli olacaktır. Böylece rende, masa, tahta kaşık gibi sürekli kullanılan, ancak kolay unutulabilecek küçük ama son derece gerekli parçaları da listenize ekleyebilirsiniz.
Özel yemek davetleriniz için tabak ve çatal-bıçak takımlarının, bardakların ve tabiî örtünün ve peçetelerin, yemek odanızın stiline uygun olması gerekir. Klâsik bir yemek takımına modern tabaklar ya da modern bir yemek odasına gümüş çatal bıçaklar hiç uygun düşmez. Elbette mağazalarda göreceğiniz birbirinden şık modeller, aklınızı karıştırıp ne alacağınıza karar vermenizi zorlaştırabilir. Ama kendinize hâkim olun ve hem yemek odanızın, hem de evinizin tarzı ile uyum sağlayacak takımları seçmeye çalışın. Alacağınız tüm eşyaların kendi stilinizi de yansıtması gerektiğini unutmayın. Çünkü tarzınıza zıt düşen şeyleri sevemezsiniz veya bunlardan çabuk sıkılırsınız.
Özel yemekler için alacağınız bu takımlar dışında, gündelik olarak da kullanabileceğiniz, kırılsa bile yerine yenisini koyabileceğiniz ve tek tek de satın alabileceğiniz daha ekonomik tabaklar seçin. Son derece çekici ama bir o kadar da pahalı olan modellerden kaçının. Çünkü her gün elinizin altında olan tabakların ve bardakların kırılma olasılığı çok fazladır.
Eviniz, mutfak ve yemek odasını donatmakla döşenmiş olmuyor. Yatak odası, banyo ve oturma odanız olduğunu da unutmayın. Evinizin bu bölümlerinde de mutfağınız için önerdiklerimizi uygulayabilirsiniz. Yani elinize kağıt kalem alarak annenizin evinde dolaşmaya devam edin.
Evlilik listenizi hazırlamanın diğer bir pratik yolu ise, bir dekorasyon mağazası belirleyip tüm alışverişlerinizi oradan yapmanızdır.Alışverişte karışıklık yaşamamak ve ilerde işinize yaramayacak eşyalar satın almamak için listenizi birinci derecede gerekliler ve alınması acil olmayan eşyalar olarak iki gruba ayırın. Böylesi daha kolay olacaktır.
Eşyanız var ise...
Eğer siz ve nişanlınız, ailelerinizle birlikte yaşamıyorsanız, eşyalarınızı yeni evinizde de kullanabilirsiniz. Örneğin; koltuklarınızı yeni kumaşlarla kaplayabilir, duvarlarınızı farklı bir renge boyayabilir veya aksesuarlarınızı değiştirerek yeni bir ev yaratabilirsiniz. Evlilik listenizi ise değiştirmek istediğiniz veya eksik olan eşyalardan oluşturabilirsiniz
--------------Tualimforum İmzam--------------
<a href=http://img841.imageshack.us/i/ojug.gif/ target=_blank><img src=http://img841.imageshack.us/img841/3248/ojug.gif border=0 alt= /></a>
ASYA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla