Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24.06.09, 12:58   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
İpek
Gamma Üye
 
İpek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Mersin
Mesajlar: 1.271
Konular: 1076
Puan Grafiği
Rep Puanı:3790
Rep Gücü:0
RD:İpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 71
210 Mesajına 272 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Sallie Baliunas Biyografisi,Sallie Baliunas Hayatı,Sallie Baliunas Kimdir?

Sallie Baliunas Biyografisi,Sallie Baliunas Hayatı,Sallie Baliunas Kimdir?

Sallie Baliunas, Astronom.

23 Şubat 1953′te New York’ta doğdu. Villanova Üniversitesi’nde fizik ve astronomi eğitimi gördükten sonra 1980 yılında Harvard Üniversitesi’nden doktora derecesini aldı. O tarihte Cambridge, Massachusetts’deki Harvard-Smithsonian Astrofizik Merkezi’nde çalışmaya başladı.

Baliunas’ın çalışmaları, Güneş’in onbir yıllık leke çevrimi ve bunun diğer yıldızlardaki biçimleri de aralarında olmak üzere Güneş ve diğer yakın yıldızların manyetik özellikleri konularında yoğunlaşmıştır. Çalışma arkadaşlarıyla birlikte bir bilgisayar tarafından yönlendirilen ve yıldızların otomatik gözlemlerini yapabilen bir robot teleskop geliştirmiştir.
İpek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla