Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24.06.09, 19:28   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
İpek
Gamma Üye
 
İpek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Mersin
Mesajlar: 1.271
Konular: 1076
Puan Grafiği
Rep Puanı:3790
Rep Gücü:0
RD:İpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 71
210 Mesajına 272 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Johannes Diderik van der Waals Biyografisi,Johannes Diderik van der Waals Hayatı

Johannes Diderik van der Waals Biyografisi,Johannes Diderik van der Waals Hayatı

Johannes Diderik van der Waals, (D. 23 Kasım 1837 – Ö. 8 Mart 1923). Hollandalı fizikçi. En önemli başarısı ona Nobel’i kazandıran “gazlar ve sıvıların durum denklemi”dir. Van der Waals, gaz ve sıvıların hacimleri, sıcaklıkları ve basınç arasındaki ilişkinin, bugün van der Waals bağları adı verilen moleküllerarası kuvvetleri ve moleküllerin hacimlerini hesaba katmadan anlaşılamayacağını farketti.

Yaşamı:
Van der Waals Hollanda Leiden’de Jacobus van der Waals ve Elisabeth van den Burg’un oğlu olarak dünyaya geldi. Okul öğretmenliği yaptı ve klasik diller konusunda eğitim almamış olmasına rağmen üniversitede okumasına izin verildi. 1862′den 1865′e kadar okuyarak matematik ve fizik derecelerini aldı. Anna Magdalena Smit ile evlendi ve üç kızı ve bir oğlu oldu.

1866′da Hague’daki ortaöğretim okuluna müdür olarak atandı. 1873′te “Over de Continuïteit van den Gas- en Vloeistoftoestand” (Gaz ve sıvı hallerinin sürekliliği üzerine) isimli tezini Pieter Rijke’ye vererek doktor ünvanını aldı. 1876′da Amsterdam Üniversitesine fizik profesörü olarak davet edildi.

Van der Waals 1923′te, kızının ölümünden bir sene sonra, Amsterdam’da hayata gözlerini kapadı.
İpek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla