Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25.06.09, 13:19   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
İpek
Gamma Üye
 
İpek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Mersin
Mesajlar: 1.271
Konular: 1076
Puan Grafiği
Rep Puanı:3790
Rep Gücü:0
RD:İpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 71
210 Mesajına 272 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Aşık Ummani Biyografisi,Aşık Ummani Hayatı,Aşık Ummani Yaşamı,Aşık Ummani Kimdir?

Aşık Ummani Biyografisi,Aşık Ummani Hayatı,Aşık Ummani Yaşamı,Aşık Ummani Kimdir?

Aşık Ummani (1933-1984) Türk halk ozanı.

Posof’un Sarıçiçek (Hertuz) köyünde doğdu. Asıl adı Kurşun Saraç’tır. İlkokulu doğduğu yerin yakınındaki Kayınlı(Şulgavur) köyünde okudu.

Aşıklık geleneği ve şiire küçük yaşlarda ilgi duymaya başladı. Ancak 15 yaşlarında bir kış köyüne dönerken yolda tipiye tutulup bayıldı. Gördüğü rüyada bazı dervişler Melahat adlı bir kıza elma soydurarak kendisine yedirdiler. Bu rüyadan sonra şiir söylemeye başladı. Bu dönemden itibaren köylerine gelip giden aşıklar aracılığıyla da kendini geliştirip bağlama çalmayı öğrendi ve kısa sürede yörede adını duyurdu.

Özellikle kendi yöresi başta olmak üzere, Ardahan, Artvin, Kars çevresinde uzun yıllar dolaşarak dönemin birçok bilinen aşığıyla karşılaştı.

1960 yılında önce Selim’e yerleşti. Yaklaşık 14 yıl burada yaşadıktan sonra 1974 yılında Bursa’nın Kestel ilçesi Burhaniye köyüne göçtü.

Uzun yıllar Konya Aşıklar Bayramı’na da katılan Aşık Ummani hem burada hem de değişik yarışmalarda birçok ödül aldı. 1984′te Adapazarı’nda Aşık Deryami ile yaptığı bir karşılaşma sırasında öldü ve Burhaniye köyünde toprağa verildi.
İpek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla