Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25.06.09, 20:38   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Başak
Moderator
 
Başak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 7.449
Konular: 6324
Puan Grafiği
Rep Puanı:14360
Rep Gücü:168
RD:Başak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 53
719 Mesajına 1.316 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Bebek ve Hastalıklar:Kabızlığın Belirtileri

Bebek ve Hastalıklar:Kabızlığın Belirtileri

Her bebeğin bağırsaklarının çalışma düzeni ve dışkılama sıklığı farklıdır. Eğer bebeğiniz normal sıklığının dışında birkaç gün dışkı yapamadıysa, sert ve yoğun, zaman zaman çakıl taşı gibi dışkılıyorsa, bunu yaparken acı çekiyorsa veya dışkısında kanlı izler varsa kabız olmuş demektir. Bebeğiniz bezini kirletirken yüzünün kırmızı olması normaldir, kabız olduğu anlamına gelmez.

Kabızlığın Sebepleri
Kabızlık, genelde beslenme alışkanlıklarından ve düzensizliklerinden dolayı olur. Bazı enfeksiyon hastalıkları, metabolik hastalıklar ve bazı ilaçlar da kabızlığa neden olabilir. Ek besinlere geçiş ve diş çıkarma da kabızlığa neden olabilecek etkenlerdir.

Kabızlığı İyileştirmek İçin Neler Yapılabilir?
Ek gıdalara geçiş döneminde verilen yiyecekler, kabızlığa neden olabilir. Kabızlığa yol açtığı düşünülen gıda, daha ileri bir tarihte ve azar azar verilebilir. Muz, patates ve pirinç lapası, kabızlığa neden olabilecek gıdalardır. Daha fazla meyve ve sebze püresi verilebilir.
Bir yaşına kadar inek sütü verilmemelidir. Sulandırılmış meyve suyu ve öğünler arasında kaynamış ılık su kabızlığı yumuşatabilir.
Bebeğiniz için hazır mama kullanıyorsanız ölçüsünü tekrar gözden geçirip doktorunuzun önerdiği ölçüye sadık kalmalısınız.

Kabızlığın Geçmemesi
Eğer kabızlık üç günü aşmışsa ve kabızlıkla beraber yeşil sarı renkte safralar varsa veya dışkıda kan varsa bebeğinizi mutlaka doktorunuza götürmelisiniz. Doktorunuz dışkı yumuşatıcı ilaçlar ve ılık suda oturma banyosu tavsiye edebilir. Ayrıca dışkılama sırasındaki acıyı azaltmak için anüs bölgesine sürülecek merhem verebilir. Kabızlık geçtikten sonra da bebeğinizin beslenme alışkanlığını gözden geçirmeli ve kabızlığı engelleyecek bol lifli gıdalar vermelisiniz.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Yeniden gülmem için
Beni baştan sevmen lazım.......
Başak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla