Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26.06.09, 16:22   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
İpek
Gamma Üye
 
İpek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Mersin
Mesajlar: 1.271
Konular: 1076
Puan Grafiği
Rep Puanı:3790
Rep Gücü:0
RD:İpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 71
210 Mesajına 272 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Ali Erdemir Biyografisi,Ali Erdemir Hayatı,Ali Erdemir Yaşamı,Ali Erdemir Kimdir?

Ali Erdemir Biyografisi,Ali Erdemir Hayatı,Ali Erdemir Yaşamı,Ali Erdemir Kimdir?

Ali Erdemir , Türk bilim adamı. Malzeme bilimi, yüzey mühendisliği ve triboloji üzerine yaptığı araştırmalarla tanınmıştır.

2 Temmuz 1954 de Adana’da doğdu, 1977′de İTÜ Metalurji bölümünden mezun oldu. İki yıl İskenderun Demir-Çelik Fabrikası’nda çalıştıktan sonra doktora yapmak üzere ABD’ye gitti. Georgia Teknoloji Enstitüsü’nden doktora derecesini aldı.

Erdemir yaptığı sürtünme deneyleriyle bu alanda bir rekor kırdı. Üzerinde çalıştığı ve teflondan 40 kat daha kaygan olan karbon kaplama ile sürtünme katsayısını 20 fold’a düşürmeyi başardı. Argonne Laboratuvarı’nı triboloji alanında önemli bir araştırma merkezi haline getiren Erdemir, 1991, 1998 ve 2003′te R&D (Ar&Ge) ödülü dahil olmak üzere birçok uluslararası ödül aldı.

Sürtünme, malzemeler, kaplama ve yağlama üzerine yüzden fazla makalesi yayımlandı. 1998′de Eskişehir Anadolu Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı verildi.son olarak yağin içine borik asit parçacıkları katarak sürtünme azalmasına ve yakıt tasarrufuna imkan sağlayan bir buluşa imza attı. Ali Erdemir, Türk bilim adamıdır. Malzeme bilimi, yüzey mühendisliği ve triboloji üzerine yaptığı araştırmalarla tanınmıştır. Son olarak yağin içine borik asit parçacıkları katarak sürtünme azalmasına ve yakıt tasarrufuna imkan sağlayan bir buluşa imza attı.
İpek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla