Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01.07.09, 21:19   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Şeftalili Ekmek Tatlısı

Şeftalili Ekmek Tatlısı


Malzemeler
1 litre süt
1.5 çorba k.un
1 çorba k.nişasta
1 su b.toz şeker
1 yumurta sarısı
1 tatlı k.vanilya şekeri

Tabanı için:

1 p.kızarmış ekmek
2 su b.karışık meyve suyu

Üzeri için:

1 kg.şeftali
1 su b.toz şeker
1 poşet toz şanti
1 su b.süt

Hazırlanışı:
Ekmek tatlısının kreması için tencereye sütü alın. Üzerine un, nişasta, toz şeker, yumurta sarısı ve vanilya şekerini ekleyip çırparak pişirin.

Kızarmış ekmekleri fırın kabının altına dizin. Meyve suyunu ısıtarak kızarmış ekmeklerin üzerine dökün. Sosu çekince ilk sıcaklığı çıkmış olan kremayı da üzerine dökün.


Diğer tarafta üzeri için şeftalileri soyduktan sonra küp doğrayarak toz şekerle beraber kısık ateşte pişirin. Bu sos pişince ilk sıcaklığı çıkana kadar bekletin. Bu arada krem şanti ile kremanın üzerine yuvarlak gözler yapın. Pişirdiğiniz kremayı bu gözlere dökerek bir süre dışarda bekletin. İlk sıcaklığı çıkınca buzdolabına alarak birkaç saat beklettikten sonra soğuk servis edin.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla