Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01.07.09, 22:06   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Muzlu Malibu Güzeli

Muzlu Malibu Güzeli



MALZEMELER:
- 8 Adet elma
- 1 Su bardağı şeker
- 1 kg muz
- Yarım su bardağı hindistan cevizi

KREMASI:
- 1 lt süt
- 3 Çorba kaşığı un
- 1 Yumurta
- 1 Su bardağı şeker
- 2 Paket vanilya

ÜZERİ İÇİN:
- 1 Çay bardağı süt
- 1 Paket krem şanti

HAZIRLANIŞI:
Elmaların kabuklarını soyup çekirdeklerını çıkaralım ve küçük parçalar halinde doğrayalım.Tencereye koyup üzerine bir su bardağı şekeri ilave edelim.Elmalar bıraktıkları suyu çekene kadar yumuşak bir şekilde pişirelim.Ocaktan alalım küçük bir tepsiye yada borcama koyalım üzerini kaşık ile düzeltelim.Hindistan cevizlerini eşit olarak serpelim.Üzerine muz dilimlerini yerleştirelim.Beklemeye alalım.

Tencereye sütü bir yumurtanın sarısını ve unu koyup güzelce çırpalım daha sonra orta ateşte sürekli karıştırarak pürüzsüz bir krema yapalım.Kreme koyulaşınca ocaktan alalım ve içine vanilyayı ekleyelim.Kremayı ılımaya bırakalım.

Kremamız ılık hale gelince sıraladığımız muzların üzerine dökelim ve bir kaşık yardımıyla üstünü düzeltelim.Orta ısıdaki fırında 15 dk kadar pişirelim ve fırından alalım.Fırından aldıktan sonra soğumasını bekleyip isteğe bağlı olarak kremşanti ile üzerini süsleyelim.Buzdolabında 3-4 saat bekletip servis yapalım.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla