Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10.07.09, 21:55   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
ASYA
Moderator
 
ASYA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:116
RD:ASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Yüzünüze Göre Gözlük Seçimi

Yüzünüze Göre Gözlük Seçimi


Yüzünüze yakışan gözlükleri bulmak oldukça zor ve zahmetli bir iştir.Yüzlerce şekil ve renk arasından kendinize yakışan güneş gözlüğü modelini hiçbir zaman kolay değilGözlük seçerken dikkat edilecek pek çok nokta var.Yüz şekliniz, ten renginiz, saç renginiz, hatta burun yapınız bile önemlidir. Ama en önemli unsur yüz şeklinizdir. En büyük kolaylık ayna karşısına geçip yüz şeklinizi tanımlamanızdır. Aşağıdaki şekillerden birini yüz şekliniz olarak tanımladıktan sonra işiniz yarı yarıya kolaylaşır.

Oval yüzler
Uygun gözlük şekli:Bu konuda en şanslı kişilerdir. Oval yüz orantılı olduğu için her tip gözlük yakışır. Yuvarlak, kare, dikdörtgen, kedigözü, vb.

Yuvarlak yüzler
Uygun gözlük şekli: Çerçevenin yüzü uzun gösterecek şekilde olması gerekir. Aşağı doğru uzayan çerçeveler veya dikdörtgen çerçeveler ve kare çerçeveler yuvarlak yüze çok yakışır.

Kare yüzler
Uygun gözlük şekli: Çene yapısı ve yanaklar geniş olduğundan yüzü biraz daha yumuşak gösteren oval, yuvarlak veya kedigözü çerçeveler isabetli olacaktır.

Dikdörtgen yüzler
Uygun gözlük şekli: Dikdörtgen yüzler genelde daha uzun görünürler. Bu durumdaysa yüzü geniş veya kısa gösterecek yuvarlak veya kare çerçeveler uygundur.
Diğer önemli nokta olan burun şekliniz. Burun şekliniz doğru çerçeveyi seçerken oldukça önemlidir.


Geniş burun: Örneğin Rihanna gibi geniş burnunuz varsa, burnunuzu küçük gösteren ve son yılların modası olan büyük çerçeveli güneş gözlükleri bu durumda imdadınıza yetişir.

Uzun burun: Uzun burnunuz varsa, dikkati şakaklara çekmek için yanlara doğru yüksek çerçeveler sizin için çok daha uygun. Gözlüğün köprü kısmı da düşük olmalı veya iki hatlı olmalıdır.

Ufak burun:
Küçük burunlulara, yüksek köprülü ve açık renk gözlükler burnunuzu uzun gösterecektir.
--------------Tualimforum İmzam--------------
<a href=http://img841.imageshack.us/i/ojug.gif/ target=_blank><img src=http://img841.imageshack.us/img841/3248/ojug.gif border=0 alt= /></a>
ASYA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla