Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26.07.09, 16:06   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
enkidu
Epsilon Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 130
Konular: 74
Puan Grafiği
Rep Puanı:2086
Rep Gücü:0
RD:enkidu has a reputation beyond reputeenkidu has a reputation beyond reputeenkidu has a reputation beyond reputeenkidu has a reputation beyond reputeenkidu has a reputation beyond reputeenkidu has a reputation beyond reputeenkidu has a reputation beyond reputeenkidu has a reputation beyond reputeenkidu has a reputation beyond reputeenkidu has a reputation beyond reputeenkidu has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 0
27 Mesajına 61 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart zeki kadınlar..

Zeki kadın güzel değildir ama kendini güzelmiş gibi gösterebilir. Burnu biçimsiz, gözleri torbalı, cildi lekeli, saçları cılız, göbekli ve selülitli de olabilir. Boyu 1.40 bile olsa zeki kadın kendini sevdirmeyi ve güzel göstermeyi bilir. Tabi onu anlayıp, değer verecek kadar anlayışlı ve akıllı adamı bulabilirse..
Zeki kadın görünüşüyle ilgi çekmeyebileceği için, kozmetiğe harcadığı kadar parayı kitaba, kültürel faaliyetlere, gezmeye ve görmeye de harcadığı için konuşmasıyla ilgi çeker. Belki ona da "Aaa bu ne hoş elbise. Nereden aldın?" diyenler çıkabilir. Yada "Bugün makyajın ne kadar güzel olmuş."denebilir ama 'zeki kadın' giyimini indirimden ve kendine uygun bir modelde almayı başarabilmiş, makyajını kendi başına, cildine, saçına, giyimine uyacak şekilde yapabilmeyi becermiştir. O, kendi başına yapabildikleri ile dikkat çeker. Ünlü markaları giymeden, güzellik salonlarına gitmeden de dikkat çekebilir.
Genelde erkekler onu ilk anda fark etmezler. Ancak konuştukları zaman onlardan dinledikleri ile bir şeylerine hayran olmaya başlarlar. Bunu kendileri de fark etmezler ilk baştan. Fark etseler de kabul etmezler. Onlarla her konuştuklarında yada 'zeki kadın'ı her gördüklerinde, yaptıklarından etkilendikleri için çok sık görüşmeyi de istemezler. Onların halinden anlayan, sahip oldukları zekaları ve hünerleri ile etkilemeye başlayan kadının 'güzel kadın' olmasını isterler. Güzel tanımlamalarına uymadığı için hemen benimseyip, kabul edemezler. Ama karşılarındaki kadın 'zeki kadın'dır. Erkeğin üzerine gitmez. Sıkmaz. Ona bir şeyler yapması için beklentileri olmaz. "Bana şu giysiyi, şu mücevheri al."demezler. Bir şeye ihtiyaçları varsa kendileri temin etmeyi de bilirler. Ama erkekten hediye alırlarsa da hediyenin not kağıdından, paket kağıdına ve ambalaj ipine kadar her şeyine değer verip, saklamayı da bilirler. Ucuz da olsa pahalı da olsa onlara hediye gelmiş olması önemlidir. Rakamlarla işi olmaz. 'Ne kadar pahalıysa, o kadar iyidir' mantığı zeki kadın için söz konusu değildir.
Güzel kadın için "hayran bakışlar" ne anlama geliyorsa, zeki kadın için de "düşünülmek" aynı anlama gelir. Bir telefon, bir mesaj, belki bir e-mail almak bile onlar için değerlidir. Zekasının güzelliğinin fark edilmesi ve bu konuda aldığı övgüler onun en büyük kazancıdır.
"Kendimi onun yanında rahat hissediyorum. Beni anlıyor."diyebilecek bir erkeği bulduklarında onu sıkmadan yanında olmayı bilirler. Hayatlarındaki diğer kadınları sorgulamaz ve kıskanmazlar. Zekalarına güvendikleri için sırf güzellikten ibaret onca kadını alt edebileceklerini düşünürler (ama edemezler. O da ayrı bir konu. Erkek yine güzel olana bakar.) Erkeğinin annesi de olur, sevgilisi de. Çocuğu da olur, aşçısı da, kadını da...Onun için her şey olabilir 'zeki kadın'. Yeter ki fark edilsin, takdir edilsin.
Sevgisi uğruna, erkeğini kaybetmemek için aptalı bile oynar 'zeki kadın.' Yeri geldiğinde görmez, duymaz, bilmiyor görünür. Ama bilir. Görür. Her şeyi anlar ama anlamaz görünmeyi de bilir, sevgisini kaybetmemek için. Erkeğinin çekip gidip, onu bırakmaması için zaman zaman aptal kadını bile oynayabilir 'zeki kadın.'
Zekaca güçlüdür belki ama duygusaldır, hassastır. Güzel olanın 'ilgi ve hayranlık' kazanmayı istemesi gibi, o da takdir kazanmak ister. Takdir edilerek yaşar.
Konuştuğu insanlar onun bildiklerine, hünerlerine hayran kalırlar. Ama zeki kadın kendini övmez. Mağrur ve gururludur. Başkaları onu övsün, takdir etsin ister. Övüldüğünde de burnu büyümez. Şımarmaz.
Erkeğin, hiçbir durumda kadından geride olmayı sevmeyeceğini bildiği için kendisi ne konumda olursa olsun, erkeğini hep önde gösterir. Onu takdir eder. Över. Destekler. Kendi yaptıklarıyla öne çıkmaz. Onun kendisinden önde olduğu hissini ve düşüncesini korur. Erkeğinin ardındaki yerini sağlama almak için geride olduğunu düşündürmeye razı olur. Nasılsa onu takdir edenler gerçek yerinin neresi olduğunu anlayabiliyorlardır.
Tek kusurları her gördükleri insandan ve kitaptan bir şeyler öğrenmek ve bilgi edinmek hırsıyla yanıp tutuşmasıdır. Bir şeyler daha öğrenmeye ve becermeye karşı doyumsuzdurlar.
Onu gerçekten anlayıp, takdir edebilecek erkekle ömürlük bir sevgi sürebilirler. Anlayabilen ve böyle bir insanı tanıyabilen erkeklerin şansıdır; zeki kadın. Değeri bilindiği sürece mutlu ve yanınızdadır. Güven verdiğiniz sürece sizinle olacak güvenilir insanlardır.



bez bebek..
(alıntı)

Konu enkidu tarafından (26.07.09 Saat 17:42 ) değiştirilmiştir..
enkidu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla