Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02.08.09, 21:17   #6 (permalink)
Kullanıcı Profili
enkidu
Epsilon Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 130
Konular: 74
Puan Grafiği
Rep Puanı:2086
Rep Gücü:0
RD:enkidu has a reputation beyond reputeenkidu has a reputation beyond reputeenkidu has a reputation beyond reputeenkidu has a reputation beyond reputeenkidu has a reputation beyond reputeenkidu has a reputation beyond reputeenkidu has a reputation beyond reputeenkidu has a reputation beyond reputeenkidu has a reputation beyond reputeenkidu has a reputation beyond reputeenkidu has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 0
27 Mesajına 61 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart --->: Elaziğ Yemekleri-Yöresel Yemekler

İÇLİ KÖFTE









MALZEMELER :



1 kg yağsız kıyma, 500 gr yağlı kıyma, (içinde kullanılır), 1 kg bulgur (ince), 4 baş soğan, 100 gr ceviz ve 1 paket margarin (125 gr) veya sıvı yağ, 1 demet maydanoz, karabiber, 1 kaşık salça, 1 yumurta.



YAPILIŞI :

İÇİ



- Soğan küçük küçük doğranır,kıyma margarinle beraber orta dereceli ateşte kızartılır.



- Bir kaşık salça ilave edilerek karıştırılır.Maydanoz, karabiber ve ceviz içi dökülerek tekrar karıştırılıp ateşten alınır ve donmaya bırakılır. .

DIŞI



- Yağsız kıymaya tuz atılarak biraz yoğrulur.Hafif sulandırılan kıymaya bulgurun tamamı ilave edilip yumurta kırılarak iyice yoğrulur.



- Ceviz kadar parçalar alınarak daha önce hazırlanan iç harçtan parmak yardımıyla açılan köftelerin içine birer kaşık konularak kapatılır.



- Köfte yapımı bitince genişçe bir tavaya margarin veya sıvı yağ konup eritilir, bir kaşık salça konularak karıştırılır, buna bir litre su konup kaynatılır.



- Kaynayan salçalı suya köfteler tek sıra dizerek on dakika pişirilir.



- Sıcak olarak servis yapılır.
enkidu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla