Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06.08.09, 05:48   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
tualim
Administrator
 
tualim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.920
Konular: 3793
Puan Grafiği
Rep Puanı:22454
Rep Gücü:20
RD:tualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 125
207 Mesajına 2.102 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Bu Kavga CEO Götürdü

Bu Kavga CEO Götürdü
Bu kavga CEO götürdü - Teknoloji Haberleri - Eric Schmidt Apple'deki görevinden ayrıldı - Eric Schmidt - Steve Jobs - Chrome OS - Apple - iPhone'dan Mac Book Pro - Mac OS - Google




Google icra kurulu başkanı Eric Schmidt, Apple'deki görevinden ayrıldı.

Google ile Apple arasında patlak veren çıkar çatışması büyüyor. Google'ın icra kurulu başkanı Eric Schmidt, üç yıldan beri sürdürdüğü Apple yönetim kurulu üyeliğinden istifa etti.

Eric Schmidt ile ilgili açıklama, Apple başkanı Steve Jobs tarafından yapıldı. Schmidt'in son dönemde iki grup arasındaki muhtemel çıkar çatışmasını engellemek için giderek daha fazla sayıda yönetim kurulu toplantısına katılmaktan vaz geçtiğini belirten Jobs, “Hep birlikte Eric'in Apple'daki görevlerini bırakma zamanı geldiğine karar verdik” dedi.

Jobs, Google'ın işletim sistemleri Chrome OS ve Android ile birlikte Apple'in önde gelen iş sahasına girmiş olduğunu kaydetti.

Chrome OS, öncelikle netbooklar ve PC'ler için geliştirilirken, android cep telefonlarında çalışıyor. Her iki işletim sistemi de Linux çekirdeğini kullanıyor. Apple da iPhone'dan Mac Book Pro'ya bir dizi bilgisayar ve mobil cihazda kendi işletim sistemi Mac OS'u kullanıyor.

KAVGA NEDEN BAŞLADI?
Uzun süredir internet üzerinden ücretsiz telefonla görüşme imkanı sağlayan Skype benzeri bir uygulama olan Voice'u geliştiren Google, aplikasyonun BlackBerry ve Android'lerin ardından Apple'ın iPhone'larında da kullanılabilmesi için girişimde bulunmuş, ancak Apple yönetimi, Voice uygulamasının online alışveriş sitesi App Store'larda yer almasına izin vermemişti.

Apple, Voice'den önce bir başka Google uygulaması olan Latitude hizmetine de son vererek gruplar arasındaki rekabeti ortaya koymuştu. Google'ın cep telefonlarına yönelik yeni uygulaması olan Latitude, kullanıcılara yakınları ve arkadaşlarının yerini belirleme olanağı sunuyor. Google'ın Voice konusunda tıpkı Latitude hizmetinde olduğu gibi web tabanlı çözümlere yönelerek Apple engelini aşması bekleniyor.

Kaynak:Veteknoloji
--------------Tualimforum İmzam--------------
TUALİM



Tualimforum kurallarını okuyunuz Lütfen.
Forum kullanımı hakkında bilgi için TIKLAYINIZ%TIKLAYINIZ.
Soru ve sorunlarınızı BURADAN bize yazabilirsiniz.
Kurallara uymayan kişilerin tualimforum'a girişleri yasaklanacaktır.
Lütfen imzanıza site adı, link içeren resimler koymayınız sorgusuz silinecektir.
tualim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla