Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20.08.09, 19:18   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Kartal
Moderator
 
Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Ankara
Mesajlar: 9.368
Konular: 7178
Puan Grafiği
Rep Puanı:10540
Rep Gücü:131
RD:Kartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 2.018
642 Mesajına 953 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Almora Biyografisi-Almora Hayatı-Almora Yaşamı-Almora Kimdir?Almora Senfonik Rock

Almora Biyografisi-Almora Hayatı-Almora Yaşamı-Almora Kimdir?Almora Senfonik Rock

Senfonik Rock Orkestrası Almôra, 2001 yılında Soner Canözer tarafından kuruldu. Almôra, 2002 yılında yayınlanan “Standing Still & Cyrano” E.P.si ve yine aynı yıl içerisinde yayınlanan debut albümü “Gates of Time” ile büyük başarı yakaladı. Basın ve radyolar tarafından da ilgi gören bu albüm, bazı gazete ve dergilerde 2002 yılının en iyi on albümü arasında gösterildi. Almôra, aynı yıl içerisinde Kemancı Zine dergisi tarafından dinleyici oyları ile belirlenen “Yılın Yeni Topluluğu” ödülüne layık görüldü. Bazı yabancı dergilerde de olumlu kritikler alan bu albüm, özellikle Ürdün’de o yılın en çok ilgi gören yabancı rock albümleri arasında yer aldı.

Takip eden yıl, grubun ikinci albümü “Kalihora’s Song” raflardaki yerini aldı. Almôra’nın ilk albümündeki başarısını perçinleyen bu albüm, özellikle yurt dışındaki bir çok basın organından olumlu kritikler aldı.

2004 yılı sonbaharında çıkan 3. albümü “Shehrâzad” ile yurt dışındaki başarısını arttıran Almôra, bu albümün Japonya’da yayınlanmasının ardından uluslararası platformdaki yerini de sağlamlaştırmış oldu. Shehrâzad albümünün Japonya’da ilgi görmesi üzerine, bu albümde bulunan Soner Canözer imzalı iki şarkı, ülkenin efsanevi müzikal topluluğu “Takarazuka” tarafından “Revue of Dreams” müzikalinde Japonca olarak seslendirildi. Ayrıca bu albümden Avrupa’nın en prestijli rock müzik dergilerinden biri olan Alman RockHard’da övgü ile bahsedildi ve Almôra bir müzik ve kültür elçisi olarak nitelendirildi.

Almôra bu tarihe kadar Dio, Therion, Opeth, Tankard, Kreator ve Pain of Salvation gibi dünyaca ünlü bir çok grupla çeşitli konser ve festivallerde aynı sahneyi paylaştı.

2006 yılı başlarına gelindiğinde ise, Almôra’nın, 4. stüdyo albümü olan “1945” yayınlandı.

Almôra’nın bu yeni albümündeki iki şarkı dünyaca ünlü Türk Tenor Hakan AYSEV tarafından seslendirildi. Türk Rock Müziğinde bir ilk niteliğinde olan Rock- Opera tarzındaki bu çalışmalar, basın ve dinleyiciden tam not aldı.

Prodüksiyon anlamında da önemli bir aşama kaydeden Almôra, “1945” albümüyle ulusal basında geniş yer buldu ve kendisinden övgü ile bahsettirdi.

Bu arada, Almôra’nın “Kalihora’s Song”, “Shehrâzad” ve “1945” albümleri 2006 yılı ortalarında Meksika’da yayınlanırken Almôra’nın son albümü “1945”, Temmuz ayında Japonya’da dinleyicinin beğenisine sunuldu.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Kartal
Kartal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla