Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27.08.09, 00:03   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Okyanus
Moderator

 
Okyanus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 9.373
Konular: 7149
Puan Grafiği
Rep Puanı:16317
Rep Gücü:20
RD:Okyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
889 Mesajına 1.404 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Zengin Turizm Değerleri Ile Arsuz-İskenderun

ARSUZ


İskenderun'dan başlayarak 40 kilometre boyunca devam eden Arsuz, kışın mütevazi, huzurlu bir balıkçı köyü görünümdedir. Sakin bir ortamda otel ve pansiyonların birinde kalarak güzel kumsallardan faydalanmak, güneş ve denizden yararlanarak su sporları yapılabilir. 1514 yılında yapılan Aziz Hanna Kilisesi ve Hacıahmetli köyünde bulunan Meryem Ana havuzu , inanç turizmi açısından son derece önemlidir.

Arsuz ve yöresi doğal güzellikleri ve çeşitli uygarlıkların yaşandığı bir bölge olması nedeniyle önemlidir. Bu bakımdan turizm alanında bir çok aktiviteye uygun bir yerdir. Çok sayıda tarihi eser, kale, cami, kilise, ören yeri, plajları ile turizm cennetidir. Amanos (Nur) dağlarındaki yüksek alanlar doğa yürüyüşü (trakking), yamaç paraşütü, av turizmi, yayla turizmi için ideal bir yerdir. Arsuz'da ziyaretçileri ağırlamak için dört yıldızlı, üç yıldızlı, iki yıldızlı oteller vardır. Bir çok sayıda motel ve pansiyon da bulunmaktadır. Deniz kenarında gün batımını deniz manzarası ile seyrederek yemek yenebilecek otantik restorantlar ve eğlence merkezleri vardır. Arsuz'da kamp yapılabilecek yerler ve tesisler de mevcuttur.


ZENGİN GEÇMİŞ TARİHİ İLE ARSUZ

Arsuz bölgesi, İskenderun'dan 40 kilometre boyunca güneyde sahil şeridi üzerinde ve merkezi Arsuz Çayı ağzında bulunan turistik bir beldedir. Tarihi boyunca " Rhosus", "Rhopolis", " Port Panel" , "Kabev" ve "Arsous" gibi isimlerle anılmıştır.

Arsuz'da ilk yerleşim çok eskilere dayanır. Ancak bilinen tarihi Selevkoslarla başlar. Arsuz, M.Ö. 300 yıllarında Makedonya kralı Büyük İskender'in generallerinden Selevkos I. Nikator'un, M.Ö. 64'te Roma'nın, M.S. 638 yılında Arapların, 969 yılında Bizans'lıların ve 1268'de Memlüklüler'in egemenliği altına girdi.



Arsuz, Bizans ve Roma döneminde önemli bir liman ve yerleşim yeri idi. Bu dönemlere ait tarihi bir bölümü günümüzde mevcut olup, askeri bölge içerisindedir.



Bilindiği gibi Senpiyer'de buradan geçmiş ve Antakya'da Hiristyanlığın hac merkezi haline gelen Senpiyer Kilisesini Antakya dağlarının eteğine kurmuştur. İşte Hiristyan öncülerinin seçtikleri yol güzergahında bulunan Arsuz yöremiz, miladi yıldan hatta milattan önceki yıllardan beri bir çok medeniyetlere kucak açmış ve bu medeniyetlerin etkisi altında kalmıştır.

İskenderun'un Arsuz yol kavşağı denilen mevkiden başlayan ve sahil boyunca yaklaşık 5 ila 10 kilometrelik vadiler, ovalarla devam eden Arsuz yöremizin 40 kilometre uzunluğundaki deniz sahil şeridi bir çok ülke insanının yerleşim ve yaşam yeri olmuştur



Nardüzünden başlayan Arsuz yöremiz sahil şeridini takiple Domuzburnuna kadar uzanır. Burada yaşayan Hiristyanlar geniş arazilere sahip olmuş tarımla uğraşarak buradaki mümbit topraklardan uzun yıllar yararlanmışlardır.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Okyanus isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla