Konu
:
Belen Tava -İskenderun
Tekil Mesaj gösterimi
02.09.09, 02:34
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
ASYA
Moderator
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:117
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
Belen Tava -İskenderun
Belen Tava nasıl yapılır?
Antakya bölgesinin en güzel yemeği: Belen Tava
Belen Tava`nın tek porsiyonu için beş diş taze sarımsak, iki domates, dört sivri biber, kekik, tereyağ ve kuzu budundan kesilmiş kuşbaşı ete ihtiyacınız var. Kuzu budunu bir gün önceden kekik suyu, sıvı yağ ve sütte bekletmeniz etin yumuşamasını sağlıyor. Tabii tekrar terbiye etmek için salça, yağ ve kekiğe yatırmalısınız. Belen Tava için bütün malzemeleri kesip, kayık güvece koyarak karıştırın. Domateslerin kabuklarını kesmeyi ve biberleri kesmeden önce çekirdeklerini çıkarmayı unutmayın. Sarımsakları ise ikiye bölmeniz yeterli. İşin püf noktası baharat. Etin terbiye edilmesinin nedeni de bu. Güvecin üstüne tereyağ parçalarını koyduktan sonra 200 derece fırında 20-25 dakika pişirmeniz gerekiyor.
--------------Tualimforum İmzam--------------
ASYA
Açık Profil bilgileri
ASYA - Özel Mesaj gönder
ASYA - Daha fazla Mesajını bul