Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21.09.09, 07:18   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Okyanus
Moderator

 
Okyanus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 9.373
Konular: 7149
Puan Grafiği
Rep Puanı:16317
Rep Gücü:20
RD:Okyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
889 Mesajına 1.404 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Yengeç Burcu Aylık Yorumu/EYLÜL 2009

Yengeç Burcu Aylık yorumu
Aşk ve İlişkiler
25 Ağustos-16 Ekim tarihleri arasında burcunuzda ilerleyecek aşk evinizin yöneticisi Mars gezegeninin seyri, aşk konusunda hayallerinizin güçlenmesini ve yaratıcı bir şekilde düşünmenizi sağlar. İlgi duyduğunuz güzelliklerin veya kendinizce değerli bulduklarınızın peşinden gidebilmeniz anlamına gelen bu enerjinin en olumsuz yanı istekleriniz konusunda direkt ve açık olmak yerine dolaylı yolları tercih etmenizdir. Söz gelimi ilişkinizde sorunlar varsa, bunları çözmek yerine sanki herşey yolundaymış gibi davranabilirsiniz. Ruh haliniz günü gününe uymayan tarzda olduğundan bazen aranızdaki problemlerin üstünde durabilir, alınganlık, kaprislilik gösterebilir, bazen de tam tersine kendinize eziyet eder, herşeyin düzelmesi adına iyi niyetli bir şekilde konuşmaya çalışırsınız. Mars astrolojik olarak mücadele gücümüzün simgesidir. Fakat burcunuzda ilerlediği zamanlarda bu mücadele ne yazık ki böylesine tutarsız ve dengesiz şekilde hareket etmeye neden olabilir. Şu aralar aşk hayatınızda eğer durgunluk içindeyseniz Eylül ayı, gerek Mars gezegeninin bu seyri gerekse Merkür gezegeninin öncelikle yuvanız sınırları içinde daha sonra da iletişim evinizde yapacağı geri hareket bana göre sizler açısından gayet olumludur. Nedeni, kendinizi gözden geçirmeniz ve daha tutarlı bir aşk yaşamak için bugüne dek yaşadığınız herşeyi ele alarak düzenlemelerde bulunmanızdır. Merkür geri hareketini her zaman onarım süreci olarak gördüğümden, eski yaraların sarılması ve bundan sonra atılacak adımların daha tutarlı olmasını sağlayıcı bir gücü olduğunu bilmenizi isterim.
Siz Yengeçler genelde duygusal konularda oldukça hassassınızdır. Fakat başkalarının hareket ve sözlerinden oldukça etkilenirsiniz. Bir yandan Mars gezegeninin Yengeç burcu seyriyle istekleriniz konusunda açıkça dile getirememek, diğer yandan tüm burçlar için olduğu gibi ilişkiler konusunda sizin için de içe yöneliş anlamına gelen Merkür seyrini göz önüne alırsak, bu hassasiyet iki misli artabilir. Böyle bir durumda yapılacak en doğru davranış, gelişen olayları ve durumunuzu negatif olarak ele almak ve şanssızlık olarak adlandırmak yerine, kendinizdeki eksikleri, ilişkilerinizi mercek altına alarak neler yapılması gerektiğini tespit etmektir. Mars gezegeninin Yengeç burcu seyri 16 Ekime kadar devam edeceği için, Merkürün gölgeli günlerinin bitim tarihi olan 5 Ekimden sonra, biraz daha rahat edeceğiniz için, en azından Eylül ayını belirttiğim noktalara dikkat ederek geçirmeniz halinde kalan 11 günlük süre içinde daha akıllıca ve daha kendinize güvenli bir şekilde hareket etmeniz mümkün olur.
Benim Eylül ayı için size tavsiyem duygularınızın esiri altında yanlış kararlar vermemeniz için, aşk konusunda seçici, isteklerinizin farkında, sorunlarınızın bilincinde, dolambaçlı yollara sapmadan beklentilerinizi ve sorunlarınızı dile getirmenizdir. Karşınıza bu süreçte yeni bir aşk çıkması halinde hemen ani kararlar almamanız, incelemeniz, arkadaşlığınızı sürdürmeniz. Eğer yaşadığınız ilişkide sorunlarınız varsa bunları gerçekçi bir şekilde ele almanız, yeri geldiğinde partnerinizle konuşmanız, kendi kendinize düşünüp kafanızın içinde kurmamanızdır. Bütün bu noktalara dikkat edilmemesi halinde, bu dönemde bilinçaltınızda biriken kızgınlıklarınız iki misli büyüyebilir. Hem kendinizi tedirgin eder hem de karşınızdaki kişiyi rahatsız edebilirsiniz. Ki bu durum duygusal yönden farkında bile olmadan baskı uygulamanız anlamına gelir ki, bunun kimseye en başta size faydası olmaz. Bu dönem eylemlerde bulunma, yeni kararlar alma zamanı değil, bilakis eski kararların gözden geçirilmesi, yapılacakların tespit edilmesi ve kendinizi yanlış veya doğrularınızla birlikte dürüstçe ele alınması vaktidir. Bunun bilincinde olarak Eylül ayına girmenizi tavsiye ediyorum.
İş ve Kariyer
6 Eylül-17 Eylül tarihleri arasında Terazi burcunda ve18 Eylül-28 Eylül tarihleri arasında Başak burcunda geri harekette olacak Merkür gezegeninin seyri tüm burçlar açısından ortaklık, sözleşme, yasal kontratlar, çalışma hayatıyla ilgili mevzularda dikkat edilmesi gereken süreç olarak önem taşıyor. Geri hareketin sizler açısından ne gibi yansımaları olacağını şimdi birlikte ele alalım. Merkür astrolojik açıdan fikirlerinizi ve düşüncelerinizi başkalarına iletebilme, zihinsel düşünce, başkalarıyla bağlantı kurabilme, düşünce ve çalışma alışkanlıklarınız üzerinde etkili bir gezegendir. Geri hareket zamanlarında aklınızı ve hünerlerinizi yaratıcı bir biçimde kullanmanız, ideallerinize hizmet etmenizi sağlayan sözel iletişiminizin durgunlaşması söz konusudur. Bu tarihler arasında öncelikle yuvanız sınırları içindeki güvenceniz, yarınlarınızı daha olumlu bir şekilde düzenleyebilmeniz konularında içe yönelerek derin düşünmeniz mümkündür. Özellikle iş hayatınızla ilgili mevzularda almayı düşündüğünüz kararları tarafsız ve gerçekçi bir şekilde gözden geçirmeniz lazımdır.
Eğer ailenizle yaşıyorsanız onlarla geleceğiniz hakkında konuşmak, farklı düşüncelerinizi objektif tartışmalarla çözüme bağlamak, çatışarak değil anlaşarak iletişimde bulunmak gayet önemlidir. Eğer tek başınıza yaşıyorsanız hayatınızın bundan sonrası adına neler yapmanız gerektiğini kendi iç dünyanıza dönerek saptamaya çalışmanız gayet faydalıdır. Eğer evliyseniz eşinizle aynı şekilde ileriye yönelik idealleriniz ve iş hayatınızla ilgili gelişmeleri konuşmanız faydalı olabilir. Bu geri harekette tercihlerinizi belirlerken, bugün kadar gelecek açısından da artı ve eksiklerinizi gerçekçi düşünmek gerekir. Eğer şu anki şartlarınız yuvanız sınırları içinde rahatsız ediyorsa, yenilik yaparak hayatınıza bir yeni sayfa açmak niyetinde iseniz öncelikle iş durumunuzu gözden geçirmelisiniz. Yani eğer tam manasıyla bir güvenceniz yoksa, atacağınız adım daha sonra pişmanlık duymanıza neden olabilir.
Diyelim ki, 6 Eylül-17 Eylül tarihleri arasındaki geri harekette belli bir yönde karar aldınız. Yani ister ailenizle, yalnızsanız kendi içinizde, evliyseniz eşinizle konuştunuz ve ılımlı ortak noktalar oluşturdunuz. O zaman tarihler 18 Eylülü gösterdiğinde aldığınız karar nispetinde olabilecek gelişmeleri, yer alacağınız ortam şartlarını ve iş koşullarını daha yakından gözlemlemek için araştırmalarda bulununuz. Şunu sakın unutmayınız. Bu dönemde aldığınız kararları uygulamaya dökmüyorsunuz. Sadece inceleme altına alıyorsunuz. Kafanızdaki fikre göre nasıl bir çevreye gireceksiniz veya nasıl insanlarla beraber olacaksınız, kimlerle iş birliğinde bulunacaksınız. Bütün bunları kafanızın içindeki terazinin bir kefesine diğer tarafına da kendi doğal yapınız, iş yapma becerikliliğinizi, hüner ve yeteneklerinizi koyun. Hangisinin ağır bastığını düşünün. Yeni bir çevre, yeni insanlar, yeni sorumluluklarla başedebilir misiniz. Neler eksik neleri tamamlamanız gerekiyor. Hangi konularda kafanız karışabilir veya hangi konularda hassasiyet nedeniyle sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Bütün bunları gözden geçiriniz. Eğer size göre herşey yolunda ise, 5 Ekim tarihinde yani gölgeli günlerin ardından düşündüklerinizi uygulamaya başlayınız. Eğer yabancı dil öğrenmeniz gerekiyorsa bunun için bir planlamada bulunun. Bu alacağınız karar bir bebeğin ilk kez yürümeyi öğrendiği zamanlar kadar önemlidir. Yani herşey ilk kez denenecek olabilir. O yüzden sabırlı olmanız gerektiği düşünün.
Çevre değişikliği gerektiren bir seçimde bulunacaksınız, bu yer değiştirmelerin kişi üzerindeki etkisini iyi saptamanız gerekir. Bazı kişiler olağanüstü bir esneklik ve kolaylıkla farklı durumlara uyum sağlama yeteneği geliştirirken bazıları bundan oldukça rahatsızlık duyabilir. Bütün bunları bu geri hareket süresince çok iyi düşünmeniz gerekir. Öyle gerçekçi şekilde düşününüz ki, sonrasında yerleşik düzenden zorla koparılıp uzaklaştırılmış gibi en ufak olayda pes etmeye kalkışmayın. Çünkü böyle bir durum daha savunmacı davranmanıza neden olabilir. Diğer bir konuda da sizi aydınlatmak isterim. iş hayatınız veya başka nedenlerle olan, yenilik anlamındaki yazılı belgeler, senetler, satışla ilgili kontratlar, sözleşmeler konusunda lütfen beklemede kalınız. Fakat bu konularda, 31 Ağustos öncesi herşey düzenlenmiş ve bu yenilenme işleri rutin olarak her yıl yapılan işlemlerse önünüze konan maddeleri gözden geçirerek yürürlüğe koymanızda bir sakınca yoktur. Onun dışında karşınıza aniden çıkabilecek bir iş veya bir görüşme konusunda yukarıdaki şekilde herşeyi etraflıca düşünmeniz kesinlikle iyiliğinizedir. Çünkü daha sonra pişmanlık duymanın size hiçbir faydası yoktur.
Para Durumunuz
26 Ağustos-20 Eylül tarihleri arasında Aslan burcunda ilerlemeye başlayacak Venüs gezegeni, kazancınız veya parasal konularda kendi benliğinizle uyum halinde olmanız, hangi durumda olursanız olun maddi açıdan içinde bulunduğunuz durumu olumsuz, karamsar bir şekilde ele almak yerine, bütçeniz koşullarının bilincinde olarak hareket etmenizdir. Kazancınız hakkında ne fazla iyimser ne de gereğinden fazla abartılı davranmamaya çalışınız. Kaldı ki bu süreçte bildiğiniz gibi Merkür geri harekette olacağından henüz herşey yerine tam manasıyla oturmuş olmayabilir. Bir de şu önemli noktayı sizlerle paylaşmak isterim. Bu enerji altında, kendini değerli hissetmek için dışarıdan bir maddi desteklenmeye göre hayatınızı düzenlememenizdir. Çünkü böyle bir durum, tam tersi şekilde gerçekleştiğinde veya devamı gelmediğinde kendinizi kötü hissetmeniz anlamına gelir. Ayrıca bütçe dışı harcamalarda bulunmamaya özen gösteriniz. Aşk hayatınız veya başka nedenlerle parasal harcamalarınızı belli bir limitte tutmaya özen gösteriniz. Yani kontrolünüzü kaybetmeyecek şekilde bir bütçe düzenlemesi özellikle Eylül ayında son derece önem taşıyor.
Pozitif Enerjili Günler : 4-5-8-9-10-13-14-17-18-21-22
Zayıf Enerjili Günler :6-7-19-20-26-27
Aşkta En Şanslı Günler :21-22
Yeniay :13-14
(Ay gezegeninin Yengeç burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay :26-27
(Ay gezegeninin Oğlak burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

astroloji@haberturk.com

--------------Tualimforum İmzam--------------
Okyanus isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla