Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21.09.09, 07:40   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Okyanus
Moderator

 
Okyanus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 9.373
Konular: 7149
Puan Grafiği
Rep Puanı:16317
Rep Gücü:20
RD:Okyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
889 Mesajına 1.404 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Balık Burcu Aylık Yorumu/EYLÜL 2009

Balık Burcu Aylık Yorumu
Aşk ve İlişkiler
4 Eylül tarihinde burcunuzda meydana gelecek Dolunay, direkt olarak kendi isteklerinizle partneriniz arasındaki kutuplaşmanın göstergesi olabileceğinden, içinde bulunduğunuz şartların farkında olarak, sakin ve sabırlı bir şekilde hareket etmeniz faydalıdır. Bazılarınız oldukça zorlu bir beraberlik yaşıyor olabilir. Sorunlar nedeniyle birbirinizi anlamakta güçlük çekiyorsunuzdur. Kimileriniz karşılıksız veya henüz adı konmamış bir beraberliğin rüzgarında bir yaprak misali savruluyor olabilir. Bir kısmınız dış etkenler nedeniyle veya partnerinizin içinde bulunduğu durumdan dolayı bir araya gelmekte zorluk çekiyorsunuzdur. Veyahutta uzun süredir doğru bir ilişki yaşamadığınız için artık umutlarınız tükenmiş olabilir. Hangi durumda olursanız olun, Dolunay bana göre, kişinin içinde ilişki sorunlarını aydınlatıcı evrensel bir projektör ışığı gibidir. önemli olan bu ışığın anlamını iyi kavramaktır. Eğer gerçekçi bir gözle bu ışığa bakarsanız göreceğiniz herşey, bundan sonrasında daha mutlu ve doyumlu bir beraberlik yaşamanız adına etkilidir. Eğer tam tersine kapkara bir gözlükle ışığa bakarsanız göreceğiniz şeyin gerçekle alakası olmayabilir. Ancak kendinizi rahatlatırsınız ama hakikatler apaçık ortadadır. Bu Dolunay, beraberliğinizde şartların beklenmedik bir şekilde değişimi olabileceği gibi, yaptığınız fedakarlıkların da simgesidir. Yoğun bir şekilde karşınızdaki adına iyilik güzellikler düşünürken, ilişkinin istediğiniz seyirde gelişmeyişi duygusal açıdan kendinizi mutsuz hissetmenize yol açabilir. Bedensel arzularınız bu beraberlikte tatmin olmuyor, bazen kurban durumuna düştüğünüzü hissediyorsanız lütfen mantıklı hareket ediniz. Kaçış-bağımlılık arası bir ilişki yaşamaktan uzak durunuz. Eğer bu birliktelikte yerine oturmayan, eksik kalan noktalar varsa, geri hareket süresince gözden geçirmelerde bulunun. Bu konularda geri hareket belki ıssızlaştırıcı bir dönem olabilir. Fakat şu bir gerçek ki, kişiyi daha gerçekçi düşünmeye sevkedicidir.
6 Eylül-17 Eylül arası Terazi burcunda geri hareketine başlayacak ciddi ilişki ve partner evinizin yöneticisi Merkür gezegeninin etkisi altında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ilişkinizle ilgili konulardaki paylaşımları tarafsız bir şekilde mercek altında almanız ve nasıl bir beraberlik yaşıyorsunuz öncelikle bunu net olarak saptamanızdır. Eğer bay bayan iyi olmak adına hareket ediyorsanız bu durum kimi zaman öfke patlamaları şeklinde reaksiyonlar göstermenize sebep olabilir. Karşılıksız veren, destekleyen bir kişi iseniz, sonunda bağımlı bir ilişki kurmanız mümkündür. Her bağımlı ilişki bir süre sonra, yapılan herşeyi mazur görmeniz anlamına gelir ki, bunun size kesinlikle faydası olmaz. Maddi çıkarlara veya herhangi bir paylaşıma dayalı bir ilişki yaşıyorsanız, o zaman işler yoluna gitmediğinde daha fazla fedakarlık yapmak için gereksiz risklere gireceksiniz demektir ki bu da oldukça yanlıştır. Bu tarihler arasında, ilişkinizi bir terazi gibi düşünerek, artı ve eksilerini kefeye yerleştirmeniz en doğrusudur. Yine bu tarihler arasında karşınıza çıkabilecek bir kişiyle henüz herşey yerine oturmadan cinsel bir ilişkiye girmek sakıncalıdır. Öncelikle bu kişiyi tanımanız en doğrusudur. Partneriniz karar vermekte zorlanan, sırf işler yolunda gitsin diye sorunları örtbas eden bir kişiyse daha da dikkatli olmanız gerekebilir.
18 Eylül -28 Eylül tarihleri arasında Başak burcunda geri harekette olacak Merkür gezegeni, partner evinizle birebir alakalı olduğundan geçtiğimiz aylık yorumunuzda da belirttiğim gibi, mantıklı düşünmek adına sizlere sunulmuş bir şans anlamındadır. Belki geri harekette iletişimsel konularda sorunlar yaşayabilirsiniz. Fakat şu bir gerçek ki, içinde bulunduğunuz durumun ve yaşadığınız ilişkinin hayatınızdaki önemini çok daha net kavrayabilirsiniz. Bu süreçte sorunlu ilişkisi olan Balıklar yargılayıcı tarzda davranmadan fakat aşırı duyarlılık da göstermeden, bilinçli bir şekilde hareket etmelidirler. Bu dönemde mükemmellik arzusu fazlasıyla yükseldiğinden, kişi ilişkisinin nasıl bir özellikte olduğunu sorgulama gereği duyabilirler. Yalnız bu sorgulama yapılırken, ani kararlardan uzak durmalı, süre bitimine kadar incelemeler sürdürülmelidir. Geri hareket dönemleri kimi Balıklar için geçmişte yaşanan bir ilişkinin özlemini yüreğinizde taşımanız anlamına geldiği gibi, tam tersine yaşanan ilişki nedeniyle kaybettikleriniz konusunda duyulan pişmanlığında da göstergesi olabilir. Bu dönemi doğru bir biçimde kullanmanın yolu, görmek istediğiniz şekilde değil ,hakikatler doğrultusunda beraberliğinizi gözden geçirmenizdir.
20 Eylül sonrası yani geri hareket devam ederken başlayacak Venüs gezegeninin Başak burcu seyri, Venüsün bu burçta zayıf enerjili olması nedeniyle, Ekim ortasına kadar, ilişkilerde duygusallıktan ziyade mantığın ön planda olması anlamına gelmektedir. Ayrıca bu enerji, çalışma ortamınızda yaşanan bir aşkın işareti olduğu gibi, paylaşımlarınızda ortaklaşa hareket etmenin de göstergesidir. Yalnız bu enerji altında, ince eleyip sık dokuma fazlasıyla yoğundur. Partneriniz ilişkide fazla titiz davranışlar sergileyebilir veya size karşı sevgisini sunmakta kimi zaman çelişkili tavırlar gösterebilir. Bu halleri ise kafanızı oldukça karıştıracağından, hangi yönde hareket etmeniz gerektiğini kimi zaman tespit etmeniz zorlaşabilir. Gördüğünüz gibi Eylül ayı gerek geri hareket gerekse diğer etkiler nedeniyle kendi içinde durgunluk getirici ve içsel anlamda sorgulamalarda bulunmanıza neden olucu bir ay olarak dikkat çekiyor. Bize düşen öncelikle kendimize olan sorumluluklarımızın farkında olmak, ölçülü ve ılımlı bir şekilde hareket etmek, detayları fark ederek değerlendirme altına almaktır.
İş ve Kariyer
26 Ağustos-20 Eylül tarihleri arasında Aslan burcunda ve çalışma eviniz, gündelik temponuzla ilgili konularda etkili olacak Venüs gezegeni, doğası gereği her ne kadar akla hep aşk ilişkilerini getirse de, bir önemli özelliği de, hayatımızın huzurlu ve güven dolu geçmesi için gerekli olan parayı da temsil etmesidir. Şöyle bir düşünürsek, yaşamdan zevk alabilmenin en önemli şartlarından biri de maddi güvencemiz değil midir? işte tam bu noktada bu seyir, yaşamınızı güvenli bir şekilde sürdürebilmek adına şu anki durumunuzu maddi ve manevi anlamda gözden geçirmeniz gerektiğinin işaretidir. Bu süreçte Venüs her ne kadar egonuzun ön planda olacağını gösterse de, eğer başkalarıyla ılımlı şekilde anlaşmaya çalışmadığınız takdirde geri hareket sonrası güçlükler yaşamanız gayet açıktır. Kendi bildiğiniz gibi yapılmasında ısrarcı olmak, inatçı tavırlar göstermek, durumunuzun farkında olmamak, hayatınızı kimi zaman teslimiyetçi bir tarzda yaşamak, birilerinin ellerine kendinizi teslim etmek, hiçbir çaba sarfetmeden herşeyin lehinize gelişmesini beklemek nasıl yanlışsa, kendinizi kaf dağında görmek de, etrafınızla ilişkinizde otorite kurmak da o denli sakıncalıdır. Oysaki bu dönemde yaratıcılık gücünüz oldukça yüksektir.
Sanatsal konular, ortak çalışmalar, yetenekli olduğunuz konular, sosyal faaliyetleriniz, hizmet ve yardım alanları, insanlarla birebir temasta olacağınız işler açısından da etkili olan bu dönemde etrafınızdaki insanlarla muhakkak surette iyi geçinmeye, aşırı gurur veya hassasiyetten uzak durmaya çalışmanız faydalıdır. İş konusunda yaratıcılığınızı ortaya bazı insanlarla temas halinde olmanız kesinlikle önemlidir. Bunun için üzerinizdeki rehavetten bir an önce kurtulmalı, hazırlıklarınızı eksiklerini tamamlamaya çalışmalı, müşteri portföyünüzü gözden geçirmelisiniz. Bazen öyle kilit yerlerde öyle insanlar tanıyorsunuzdur ki, fakat bu kişilerle iş konusunda bugüne dek temasınız olmamıştır. Kimi zaman hassasiyetinizden kimi zamansa umursamazlık nedeniyle üzerinde durmamışsınızdır. İşte bu dönemde bu kişilerle olan ilişkinizi de bir daha gözden geçirmeniz faydalı olabilir. Ortaklık ilişkisi içinde olduğunuz insanlarla ilgili konularda da iş ilişkilerinizi düzgün bir seyirde sürdürmeniz gereken bu dönemi belki iletişimsel anlamda yavaş geçiriyor olabilirsiniz veya sürekli bir şeylere dikkat edeceğiniz yolunda algılayarak yanlış değerlendirebilirsiniz. Oysaki bütün bunlar daha ileride fazlasıyla işinize yarayabilir. Böylelikle önünüze engeller çıkmaz, bunlarla uğraşarak vakit kaybetmez, ileri hamlelerde bulunabilirsiniz. Jüpiter Ocak 2010 tarihinde burcunuzda seyrine başladığında ve ayrıca 29 Ekim sonrası Satürn ilişki ve ortaklıkla ilgili yaşam evinizdeki seyrini bitirdiğinde yavaş yavaş hayatınızla ilgili olumlu değişimlerin ilk işaretlerini almaya başlayacaksınız. O zaman gelin şu önümüzdeki dönemi akıllıca, sakin bir şekilde değerlendirelim. Yaşamınızla ilgili yapılması ve ayıklanması gerekenleri derleyip toparlayalım, analizlerde bulunalım ve gereksiz kişilerle vakit kaybetmek yerine, nasıl yenilikler yapabiliriz bunları tespit ederek Eylül ayını geçirmeye çalışalım. Sarı ışık anlamına gelen bu ayda ne kadar çok kendimizin farkında olursak o kadar başarılı düzenlemelerde bulunmamız kolay olur.
Parasal Durumunuz
25 Ağustos-16 Ekim tarihlerinde Yengeç burcunda ilerleyecek para evinizin yöneticisi Mars gezegeninin seyri, para konusundaki hassasiyetinizin yüksek olduğunun göstergesidir. Bir yandan hayalci ve yaratıcı, diğer yandan bağımsız ve hırslı bir şekilde hareket edebileceğiniz bu dönemde ruh haliniz kazancınızla paralel olarak geliştiğinden aşırı duyarlı tepkilerde bulunmanız, kimi zaman değişkenlik göstermeniz normaldir. Çünkü bir hevesle kararlar alır fakat şartlarınız elvermediğinde kırılganlık duyabilirsiniz. Ailenizin geleceği ve güvenliği adına paranın önemi gayet açıktır. Yeteneklerinizi gösterebileceğiniz alanlarda kimi zaman zorluk yaşasınız da, özellikle yaratıcı faaliyetler maddi açıdan umutlandırıcı olabilir. Yengeç burcu etkisi altındaki Mars süreçlerinde, ihtiyaçlarınızı, isteklerinizi gözden geçirip, bu konularda tarafsız bir şekilde analizlerde bulunmak gayet faydalıdır. Böylece güvencenizle alakalı konularda daha gerçekçi tedbirler almanız kolaylaşır. Her ayrıntının önemi üzerinde durarak, kısa vadeli değil uzun süreli çözümler bulmak adına düşünmek gerekir. Korunma, kollanma, desteklenme ihtiyacınızın yoğun olduğu bu dönemde, harcamalara dikkat etmek ve paranızı olur olmaz şekilde harcamamak önemlidir. Kısıtlı bir bütçe içinde hareket edilmesi mümkün bu dönemde gösterişli şekilde yaşamak yerine daha mütevazi koşullarda günlük yaşamınızı sürdürmeniz yararlı olabilir. Sıkı pazarlıklar, alışverişlerde dikkatli ve ekonomik olana yönelmek durumunda kalabilirsiniz.
6 Eylül-17 Eylül tarihleri arasında başkaları kaynaklı gelir evinizde geri hareketini sürdürecek Merkür gezegeni, evlilik yoluyla alakalı maddi gelirleriniz, iş ortaklarınızla ilgili parasal alışverişleriniz ve tüm maddi ilişkileriniz konularında olabildiğince sakin ve akıllıca hareket etmenin önemini göstermekte. Bu tarihlerde iletişiminizi ne kadar politik şekilde sürdürebilirseniz o denli başarılı düzenlemelerde bulunmak kolaylaşır. Hani köprüyü geçene kadar tabiri bu dönemi rahat geçirmenin en önemli yoludur. Yani belki sizin yapınıza uymuyor olabilir ama kurnaz olma, çıkarlarınızı kollama zamanızdır. Kimden ne fayda elde ediyorsanız veya etmeniz mümkünse, tatlı dil güler yüzle hareket ederek bunları sağlama almaya çalışabilirsiniz. Tabi ki geri hareket dönemleri eskiye ait sorunların çözülmesi ve gözden geçirilerek bir hükme bağlanması adına etkilidir. Nafaka, miras gelirleri, iş ortaklığı parasal konuları, bankalarla alakalı her türlü durum, eşinizin kaynakları, iş durumu, ilişkiler yoluyla maddi kazançlar bunların tümü, bu geri hareketin ana konusunu oluşturur. Size önerim akılcı bir şekilde hareket etmenizdir. Yenilik anlamdaki parasal girişim, konuşma ve yazışmalardan mümkün mertebe kaçınmanız karşıtlıkları bildirmek ve karşınızdaki kişilerle eşit şekilde iletişimde bulunmaya özen göstermektir. Ne kadar ikna edici konuşur ve ne kadar arabulucu tarzda hareket ederseniz sorunlarınızın bir kısmını bu dönemde çözüme kavuşturmuş olursunuz.
Pozitif Enerjili Günler :4-5-8-9-10-13-14-21-22-26-27
Zayıf Enerjili Günler :11-12-17-18-23-24-25
Aşkta En Şanslı Günler :13-14
Yeniay :4-5
Ay gezegeninin Balık burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay :17-18
(Ay gezegeninin Başak burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)
astroloji@haberturk.com
--------------Tualimforum İmzam--------------
Okyanus isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla