Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02.02.08, 04:35   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
smtyksl
Delta Üye
 
smtyksl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Nerden: SaMSuN
Mesajlar: 776
Konular: 146
Puan Grafiği
Rep Puanı:1997
Rep Gücü:0
RD:smtyksl has a brilliant futuresmtyksl has a brilliant futuresmtyksl has a brilliant futuresmtyksl has a brilliant futuresmtyksl has a brilliant futuresmtyksl has a brilliant futuresmtyksl has a brilliant futuresmtyksl has a brilliant futuresmtyksl has a brilliant futuresmtyksl has a brilliant futuresmtyksl has a brilliant future
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 0
17 Mesajına 80 Kere Teşekkür Edlidi
:
Smile Malatya

BİLDİK DOLMASI


Malzemeler :
  • 1 kğ. küçük domates -250 gr. kemikli et
  • 300 gr. yağlı koyun kıyması
  • 2 su bardağı pirinç 1 baş kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı yağ maydanoz Tuz-karabiber
Hazırlanışı :Küçük sert domateslerde kapak kaldırılarak içleri oyulur. Diğer tarafta; kıyma rendelenmiş soğan, pirinç, tuz, karabiber, salça oyulan domatesle­rin içleri katılarak yoğrulur. Hazırlanan hamur dolmaların içine doldurulur.Tencerenin içerisine yıkanmış kemikli et veya kemik dizilir. Üzerine dolmalar yerleştirilir. Dolmaların üzerine birer parça yağ konur, su ilâvesiyle pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.

Not: Kemikli et yerine kemik kul­lanılabileceği gibi, et suyu ile de pişirilebilir.
smtyksl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla