Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19.10.09, 07:59   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Superisi
Epsilon Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 116
Konular: 67
Puan Grafiği
Rep Puanı:1043
Rep Gücü:0
RD:Superisi has much to be proud ofSuperisi has much to be proud ofSuperisi has much to be proud ofSuperisi has much to be proud ofSuperisi has much to be proud ofSuperisi has much to be proud ofSuperisi has much to be proud ofSuperisi has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
2 Mesajına 2 Kere Teşekkür Edlidi
:
Lightbulb Fatih Sarması

Fatih Sarması



Malzemeler:

4 yumurta
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı un
1 paket vanilya (gurme vanilya harika koku veriyor)
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı çekilmiş antep fıstığı (bol tutmakta fayda var yerken süper oluyor bir de süsleme için lazım)

şerbeti:

2 su bardağı şeker
2 su bardağı ılık su

Yapılışı:

ılık suda şekeri eriyene kadar karıştırın.ve kenarda bekletin.
yumurta şeker vanilyayı 10 dk.iyice çırpın mikserle.üstüne un ve kabartma tozunu eleyin.
tercihen yağlı kağıt serilmiş(kolay rulo sarılıyor) ya da yağlanıp unlanmış büyük fırın tepsisine dökün.
180 C de pişriin.pembeleşince alın fazla kurumasına izin vermeyin.fırından alıp ılıtın.(bence yağlı kağıt ile hemen rulo sarın.)bir müddet ılındıktan sonra şerbetin birazı ile nemlendirin(önerim özellikle yarısını (kıvrılacak kısım civarını) nemlendirmeniz zaten üstten şerbet verince üst katlar ıslanıyor sorun olmuyor.
akıcı kıvamdaki balı üstüne sürün.fıstıkları serpin ve rulo sarın.kalan şerbet ile de tatlıyı ıslayın.(birazını ayırıp serviste dilimlerin üstüne dökebilirsiniz)
Superisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla