Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23.10.09, 14:52   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Falcon
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Nerden: İstanbul
Mesajlar: 85
Konular: 84
Puan Grafiği
Rep Puanı:1360
Rep Gücü:0
RD:Falcon has much to be proud ofFalcon has much to be proud ofFalcon has much to be proud ofFalcon has much to be proud ofFalcon has much to be proud ofFalcon has much to be proud ofFalcon has much to be proud ofFalcon has much to be proud ofFalcon has much to be proud ofFalcon has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 30
22 Mesajına 36 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Adriano Leite Riberio Biyografisi-Adriano Leite Riberio Kimdir

Adriano Leite Riberio Biyografisi-Adriano Leite Riberio Kimdir



17 Şubat 1982'de Rio de Janerio'da doğdu. Brezilya'nın en fakir bölgelerinden Vila Humeilde'de büyümek zorunda kalan Adriano yaşıtları gibi sokak aralarında ve sahillerde futbol topunun peşinde koşarak vaktini geçiriyordu. 7 yaşında annnesinin elinden tutarak götürdüğü Rio de Janerio Club Flamengo'da 10 yaşını geçtiğinde yeteneğiyle adından söz ettirmeye başlamıştı. 14 yaşına kadar defans ve sol bek olarak Flamengo alt yapısında oynayan Adriano mücadelesi ve hırsıyla rakiplerine geçit vermezken kornerlerde ileri çıkıp vurduğu etkili kafalarına şutlarını da ekleyince takımdaki forvetler kadar gol atmaya başladı.

15'ine geldiğinde ise kendisindeki potansiyeli gören hocvaları tarafından önce hücuma dönük orta saha ve nihayet forvet olarak oynatılmaya başladı. Yaşıtlarından ayrılan fizik gücü gol vuruşları onu idolü olan Zico'dan sonra Flamengo tarihine geçebilecek yeni yıldız olarak gösterilmesine yetti.

1999'da 17 yaş altı Dünya Şampiyonası'nda Brezilya'yla şampiyonluğa ulaşan oyuncu 2000'de Flamengo A takımıyla çıktığı ilk maçta üç asist yapınca 18 yaşında Seleçáo forması giymesi için ulusal takımdan davet aldı.Adriano'nun üstün yeteneği onun sadece bir sezon Flamengo'da kalmasına izin verirken attığı 14 golle Brezilya'ya ve Flamengo'ya veda etti.

İtalya Macerası

Ronaldo'nun sakatlığında harıl harıl forvet arayan İnter'in genç Adriano'yu farketmesi uzun sürmedi.14 Ağustos 2001'de İnter formasıyla ilk maçına Santiago Barnebau'da Real Madrid karşısına çıkan Adriano oyuna girdikten birkaç dakika sonra attığı müthiş frikik golüyle ne kadar doğru bir tercih olduğunu gösterdi.

2001 - 2002 sezonuna da İnter'le başladı ancak Serie A'ya alışmakta zorlanınca Ocak ayına kadar sadece bir gol atabildi. Ara transferde zor durumdaki Forentina'yla kiralanması Inter'de alınan nadir doğru kararlardan biriydi. Floransa'da 15 maçta 6 golle ve etkili oyunuyla 'İtalya Ligi yeni Ronaldo'sunu buldu' yorumlarını getirdi.

Parma Yılları

2002 - 2003 sezonu başında bonservisinin yarısını alan Parma'ya geçmesi kariyerinin en önemli dönüm noktalarından biri olacaktı. Parma'da Adrian Mutu'yla müthiş bir uyum gösteren Adriano uzun boyuna rağmen topla hızlanması mükemmel şutları hava toplarındaki üstünlüğü duran toplardaki yeteneği ve eşine az rastlanır gücüyle tam anlamıyla coşarken bir buçuk sezonda 45 maçta 30 gol kaydedip kendini herkese ispatladı.

2004 Şubatı'nda İnter'e döndüğünde artık umut vaâd eden bir oyuncu değil “The Tank” “Hulk” gibi unvanları kazanmış basın tarafından “Ronaldo-Vieri karışımı” olarak bahsedilen bir yıldız haline gelmişti. Zaten sezonun kalanında İnter formasıyla 12 gol atınca taraftarların “L'imperatore” pankartlarını asması uzun sürmedi. 2004 yazında Brezilya'yla katıldığı Copa Anerica'da attığı 7 golle krallığı alıp ülkesini şampiyonluğa taşıdı.

Kahraman Adriano

2004-05'e müthiş formuyla giren Adriano gollerini ara vermeden sıralarken Vieri Cruz Recoba Martins gibi golcülerin arasında ilk onbirin değişmez forveti olmuştu.Uzun beraberlik serilerine nihayet son veren İnter golcüsünün durdurulamaz oyunuyla her maçta rakiplerini korkutur hale gelmişti. Avrupa'da özlenen futbol sonunda gelmiş Şampiyonlar Ligi'nde de istenen sonuçların alınmasıyla taraftarların bir numarası artık Vieri değil Adriano olmuştu. Özellikle Valencia deplasmanında alınan 5 gollü galibiyette müthiş bir performans ortaya koyan Adriano İspanyol defansını tam anlamıyla dağıtınca Henry Shevchenko Ronaldo gibi isimlerle birlikte dünyanın en iyi forveti olarak herkes tarafından kabul gördü.Attığı 10 gol İnter'i Şampiyonlar Ligi yarı finaline kadar taşırken sezon sonunda İtalya Kupası'nı; Roma'ya -biri yaklaşık 30 metreden- attığı 2 golle İnter'e kazandırdı.

Almanya'da düzenlenen 2005 Konfederasyon Kupası'nda ta attığı 5 golle bir kez daha gol krallığını kazanıp Brezilya'yı yine şampiyon yapan Adriano turnuvanın en değerli oyuncusu seçildi. Bu mini dünya kupasının ardından Real Madrid'ten 50 milyon dolarlık teklif alan Adriano'yu İnter'in bırakmaya hiç niyeti yoktu. Hatta Vieri'yi ezeli rakipleri Milan'a satmaları Adriano'ya güvenen taraftarları hiç üzmedi.

Kişisel Bir Trajedi

Ancak ağustos ayında Adriano'yu daha sonra oldukça etkileyecek üzücü olay gerçekleşti ve Adriano çok sevdiği babasını kaybetti. 3 gün sonra Basel'e attığı golleri ona armağan ettiğini söyleyen Adriano yine de 2005-06 sezonuna müthiş Udinese maçı performansıyla başlamayı bildi. 30 metreden frikikle açtığı resitalini topu kendi yarı sahasından alıp 3 rakibini ekarte ettiği müthiş golüyle devam ettirdi.15 maçta 14 golle lige başlayan Adriano çok sevdiği Martins'le daha fazla oynama imkanı buluyor orta sahadan Figo'nun da destekleriyle gollerine ulaşıyordu. Ezeli rakibi Milan'a karşı genelde kaybeden İnter San Siro'da Adriano'nun son dakika golüyle 3-2'lik galibiyete ulaşınca taraftarların gözünde değeri bir kat daha artıyordu.Mancini'yle arasının çokta iyi olmadığı yazılan golcü oyuncu sakatlanınca bir süre sahalardan uzak kalışının acısını Porto'yla oynanan Şampiyonlar Ligi maçındaki hatrickiyle çıkardı.Maç sonrası tecrübeli Jorge Costa'nın dediği gibi durdurulması imkansızdı.

Düşüş Başlıyor

Ligin ikinci yarısında sakatlığının da etkisiyle çokta iyi bir perormans gösteremeyen Adriano zaman zaman yaptığı sivri çıkışlarla teknik direktörü Mancini'nin takımda İtalyanca'dan çok İspanyolca konuşulduğunu söyleyerek Arjantinliler'in tepkisini çekiyordu. Villareal deplasmanının devre arasında Juan Sebastian Veron'la yumruk yumruğa ettiği kavga basına sızmasıyla huzursuzluğu artan Brezilyalı umudu gece hayatında aramak gibi bir hataya düşünce dönülmesi zor bir yola adım atmaya başladı. Medya Juve'nin arkasında kalan İnter'i değil genç bayanlarla dans pistinde içki ve sigara içen Adriano'nun resimlerine yer vermeye başlamıştı.

Sezonu 3. sırada ve kupa galibi olarak bitiren İnter'in Brezilyalısı 2006 Dünya Kupası öncesi en büyük favori gösterilen Brezilya'nın yine en büyük gol ümidi olarak Almanya'ya uçtu. Ronaldo Ronaldinho Kaká ve Adriano'yla kağıt üstünde gol rekoru kırması beklenen Brezilya istediği oyunu oynayamıyor; Adriano ise Ronaldo'yla birlikte ileride top bekleyen iki tombul çocuktan birini andırıyordu. İkinci maçta Avustralya kilidini açmasına rağmen genelde tutuk bir görüntü çizerken çeyrek finaldeki Fransa maçında dört forvet oynayamayacağını idrak eden Parreira'nın kulübeye çektiği isim oluyordu. Brezilya kupaya beklenenden erken veda ederken Adriano kötü alışkanlığı alkole yaz döneminde de devam etti.

Son Sezon

Juve'den alınıp İnter'e verilen şampiyonlukla havaya giren Moratti transferde İbrahimovic ve Crespo gibi iki forveti kadroya dahil edince 24'ünde düşüşe geçen Brezilyalının forma şansı çok sevdiği kulübünde de tehlikeye girdi. Fiziksel sakatlığını atlatsa da fazla kilolarından ve depresyondan bir türlü kurtulamayınca İnter tarafından rehabilite için Brezilya'ya gönderildi. Dönüşünde bir kaç gol atsa da eski çabukluğundan ve hızından çok şey kaybettiği gözlendi. İbrahimovic'in yüksek formuyla iyice ikinci planda kalan oyuncu önemli Valencia maçı öncesi diskoda şampanya sişesiyle pozlar verince iyice gözden düştü.Mancini artık planlarını ona göre yapmıyor o da Mancini'nin kendisini çok sevmediğini basına açıklıyordu. Roma maçında kendini atıp kazandırdığı penaltı sonrası Federasyon tarafından hakemi aldattığı gerekçesiyle iki maç ceza alan Adriano için sezon sonu satılabilir raporu verilmişti bile. İnter nerdeyse Adriano'nun sıfır katkısıyla şampiyonluğa ulaşınca hızlı forvet ihtiyacını David Suazo'yla doldurdu. Hazırlık kamplarında da etkisiz gözüken Adriano'nun takımdaki forvet sayısının artmasıyla kiralık verilmek istendiği basına açıklandı. Vieri Martins Recoba'dan sonra dördüncü solak forvetini de göndermek isteyen Mancini 25 kişilik Şampiyonlar Ligi kadrosuna Adriano'nu ismin yazmayarak görüşlerini açıkladı. İtalya'dan Parma ve Lazio Ingiltere'den West Ham ve Mancester City'nin tekliflerini reddeden 25 yaşındaki oyuncu şimdilik İnter'de kaldı. Ancak ara transfer çok uzak değil ve Adriano'nun talibi çok.

Bir zamanlar şutlarının hızı 144km/h yi gösteren Adriano'nun önünde iki seçenek var. Ya daha önce Kluivert Rivaldo gibi örneklerinde olduğu gibi dünya futbolunun tepesindeyken önlenemez düşüşünü sürdürecek ya da 2002 Dünya Kupası'ndaki Ronaldo gibi yeniden dirilişe geçecek.Önündeki üç buçuk aylık süre Adriano'nun kaderini çizecek.

Not: İnternetten alıntıdır.
Falcon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla