Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30.10.09, 18:11   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Kedi
Gamma Üye
 
Kedi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Mesajlar: 3.713
Konular: 3171
Puan Grafiği
Rep Puanı:3699
Rep Gücü:56
RD:Kedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 45
128 Mesajına 262 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni-Mersin

10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni


Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 70. yıldönümünde üniversitemizde düzenlenen bir törenle anıldı. Cumhuriyet Alanı’nda Rektör Yardımcımız Prof. Uğur Atik tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ve saat 9.05’te şehitlerimiz ve ulu önder Atatürk anısına iki dakikalık saygı duruşunda bulunulması ile başlayan törende, İstiklal Marşımız eşliğinde göndere çekilen bayrağımız müteakiben yarıya indirildi.









Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde devam eden Atatürk’ü Anma Töreni, burada İstiklal Marşımızın okunması ve üniversitemiz Türk Sanat Müziği Topluluğu’nun Atatürk’ün Sevdiği Şarkıları konu edinen konseriyle sürdü. Konserin solistleri Ayhan Karamancı, Tuğba Ağar ve Rezzan Ercan ‘Havada bulut yok, Çare bulunmaz yareme, Nihansın dideden ey mest-i nazım, Vardar Ovası’ adlı şarkıları seslendirdi.





10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni’nde bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. K. Suha Aydın, ‘Cumhuriyet’in olmazsa olmazlarını kaybetmek üzereyiz. 80 yıl geçmiş olmasına rağmen hala savunma ihtiyacı hissediyoruz. Geriye baktığımızda endişe duyuyoruz. Biz devrimlerin yılmaz savunucusuyuz, bu çizgiden kurulduğumuz günden beri asla sapmadık. Ancak ben bugün neler yaptığımız değil, neler yapmadığımızın sözünü etmek, özeleştiri yapmak istiyorum’ diye konuştu. Üniversite olarak müfredatın gözden geçirilmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Aydın ‘Vurguladıklarımızın takipçisi olmalıyız’ dedi. Konuşmasında Cumhuriyet’in ilk kadın hakimi Adalet Yılmaz’ın hayat hikayesinden de söz eden Prof. Dr. Aydın, Atatürk’e verdiği söz gereği hakim olan Adalet Yılmaz’ın Ankara’da bir taksi şoförüyle yaşadığı diyalogu dinleyenlere aktardı. Prof. Dr. Aydın, Mustafa Kemal Atatürk’ü en doğru anlatanın kimi sinema filmleri değil, onun Söylev’i olduğunu da bildirerek birkaç yıldır Mersin Üniversitesi’nde öğrencilere Söylev armağan edildiğini ifade etti. Rektörümüz konuşmasını ‘Aydınlıklar içinde yattığını biliyor, ruhu şad olsun diyorum’ sözleriyle noktaladı.





Atatürk’ü Anma Töreni’nde Dr. Tamer Akça tarafından hazırlanan Atatürk konulu slayt gösterisinin ardından ‘Mustafa Kemal’in Dünyası’ adlı bir konferans verildi. Üniversitemiz Tarih Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Fevzi Demir tarafından verilen konferansta Mustafa Kemal Atatürk’ü yeterince tanımadığımız ifade edildi. Prof. Dr. Demir, 1910 ile 1940 yılları arasında Avrupa ve dünyanın genel görünümü ile günümüzde dünyanın geldiği noktayı kıyaslayarak Mustafa Kemal Atatürk’ün ileri görüşlülüğüne değindi; onun modernizasyon, emperyalizm, endüstrileşme, parlamenter rejim, kadın hakları gibi konulardaki sağlam öngörülerine vurgu yaptı. ‘Onun izinden gitmek demek onun 1919 yılında yaptığı tespitini tekrarlamak değil, 2008’de 2053’ü, 2153’ü öngörmektir. Bunu yapamıyorsak bizim Atatürkçülüğümüzden söz edilemez. Nereye gideceğimizi bilmiyorsak hiçbir yol bizi oraya götürmeyecektir’ diyen Prof. Dr. Demir, tarihçiler tarafından Aşırılıklar ve Karmaşa Çağı olarak ifade edilen 1914-1945 yıllarında toplumların travma yaşadığının söylendiğini ancak Atatürk’ün bu travmayı yaşatan değil, bu travmadan toplumunu kurtaran olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Demir ayrıca Atatürk’ün doğumunun 100. yılı olan 1979’da UNESCO tarafından 156 ülkenin oybirliği ile aldığı karardan söz ederek burada Mustafa Kemal Atatürk’e dair tespit edilen şu görüşlere yer verdi: ‘Devrimci ve reformcu, uluslar arası barış için çalışan, sömürgeye karşı, insan haklarına saygılı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu.’

mersin.edu.tr
--------------Tualimforum İmzam--------------
Boşverdim
Kedi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla