Konu
:
Kanser Haftası ile İlgili Konuşma Metni
Tekil Mesaj gösterimi
16.11.09, 14:14
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
Nokia
Moderator
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Nerden: Erzurum
Mesajlar: 7.017
Konular: 5376
Puan Grafiği
Rep Puanı:8872
Rep Gücü:113
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 353
264 Mesajına 784 Kere Teşekkür Edlidi
:
Kanser Haftası ile İlgili Konuşma Metni
Kanser Haftası ile İlgili Konuşma Metni
Sayın ...
İlimiz Milli Eğitim Müdürlüğü, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı Hastalıkları A.B.D. ve Türk Kanser Araştırma Vakfı’nın ortaklaşa düzenlediği Kanser Eğitim Seminerine hoş geldiniz der saygılar sunarım.
Bilindiği gibi 1972 yılından beri 1-7 Nisan tarihleri ülkemizde Kanser Haftası olarak kabul edilmiştir. Bu haftadan amaç, halkımızın kanser hastalığı konusunda bilinçlenmesini sağlamaktır. Öte yandan üniversitelerin toplum sağlığına yönelik bilimsel önemli görevlerinden birisi de katkılarda bulunmasıdır.
Bu kapsamda bu gün İl Milli Eğitim Müdürlüğü yarın İl Sağlık Müdürlüğü, Üniversitemiz ortak çalışmalar yapmaktadır. Mayıs ayından itibaren Mersin genelinde kanser taramasına bir proje kapsamında başlayacağız.
Kanser; tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ölüm nedenleri arasında ikinci sırada yer almaktadır. Son yıllarda koroner kalp hastalıklarının tedavisinde sağlanan başarılardan sonra birinci sıraya çıkma ihtimali söz konusudur.
Kanserin öldürücü boyutu yanında tedavisinde kullanılan pahalı teknoloji ve ilaçlar, hastaların uzun süren tedavileri, tedavide yer alan ekibin sayısının fazla olması gibi faktörler, ekonomik boyutunu da ön plana çıkarmaktadır.
Toplumda mevcut kanaatin aksine; kanser erken teşhis edildiğinde, iyileşme şansı yüksek olan bir hastalıktır. Kanserde asıl sorun hastalığın geç tanımlanmasıdır. İşte bu dönemde tedavi zor, pahalı ve göreceli olarak da başarısızdır.
Kanserde ikincil ve birincil korunma adı verilen yöntemler adı altında, onkoloji uzmanları tarafından ele alınan başlıklar mevcuttur. Kanserden korunma için temel öğe eğitimdir.
Türk Kanser Araştırma Vakfının , bu yıl etkinlikler için ilimizi seçmesi memnuniyet vericidir. Tıp fakültemiz ve Valiliğimizin bu konudaki katkıları, bu tercihe neden olmuştur. Bugünkü seminere muhtelif üniversiteler ve Tıp Fakültemizden 16 bilim adamı katılmaktadır.
Salı ve Çarşamba günkü etkinlikler ise 1. basamak hekimlerine yöneliktir. Bu etkinliklerde 15 bilim adamı katkıda bulunacaktır. Görev yapacak bilim adamlarımızın 5’i Tıp Fakültemizden, 5’i Dokuz Eylül Üniversitesinden, 2’si Türk Kanser Araştırma Vakfı, 2’si Çukurova Üniversitesindendir.
Not:
İnternetten alıntıdır.
Kanser Haftası Etkinlikleri
Kanser Haftası ile İlgili Sloganlar
Kanser Haftası İle İlgili Resimler
Kanserle Mücadele Haftası 2010
Kanser Haftası ile İlgili Konuşma Metni
Kanserin Ön Belirtileri Nelerdir?
Kanser Haftası ile İlgili Kompozisyon-Kanser Haftası Konulu Kompozisyon
Kanserle Savaş Haftası ile İlgili Özlü Sözler
Kanserle Savaş Haftası Şiirler
Kanserle Savaş Haftası ( Genel Bilgi )
Kanser Hakkında Herşey
--------------Tualimforum İmzam--------------
Belirli Gün ve Haftalar Genel Bilgi
Belirli Gün ve Haftalar Konuşma Metinleri
Belirli Gün ve Haftalar Şiirleri
Belirli Gün ve Haftalar ile İlgili Özlü Sözler
Belirli Gün ve Haftalar ile İlgili Resimler
Belirli Gün ve Haftalar ile İlgili Kompozisyonlar
Nokia
Nokia
Açık Profil bilgileri
Nokia - Özel Mesaj gönder
Nokia´nin Web Sitesini ziyaret edin
Nokia - Daha fazla Mesajını bul