Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19.11.09, 22:31   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Mavi Lord
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 1.027
Konular: 856
Puan Grafiği
Rep Puanı:2266
Rep Gücü:0
RD:Mavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 39
51 Mesajına 124 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart MX vs ATV Untamed

MX vs ATV Untamed
4 tekerli araçtan sıkılanlara'

PSP'de şimdiye kadar onlarca yarış oyunu oynadık. Zaman oldu modifiye araçlarla tozu toprağa kattık, zaman oldu nostaljik araçlarla yolları arşınladık. Ama denemediğimiz bir şeyler daha vardı 'Motosikletler'. Rainbow Studios tarafından geliştirilen MX vs ATV Untamed, toz ve dumanın birbirine karıştığı ortamlarda saf bir yarış ortamı sunuyor. Her ne kadar ATV araçlar dört tekerlikli olsa da, klasik otomobil formundan farklı taşıtlarla yarışmak heyecan verici.
Yapım için simülasyondan uzak, katıksız bir Arcade olduğu söylenebilir. Ana temayı oluşturan ve Off-Road olarak nitelendirilen ortamları dağ, taş, çamur, toz ve duman olarak özetleyebiliriz. PlayStation 3 ve XBox 360 konsollarından biraz daha farklı bir yapıya sahip olan PSP versiyonunda, ana oyun modu olan X-Cross Tournament diğer konsollar ile aynı yapıya sahip. Ancak Tournament modu diğer konsollardan farklı olarak araç tipine dayalı değil. Yapımda kullanılabilir olan Motosiklet, ATV, Moster Truck, Snowmobile, Sand Rail, Golf Kart, Trophy Truck, Offroad Buggy gibi pek çok araç bulunmakta. PSP'de bulunan araçlar diğer konsollardakiler ile aynı sayıdalar, ancak PSP'de farklı olarak oyunun başında sadece Motosiklet ve ATV açık. Diğer araçlar başta kapalı iken, ilerleme kaydettikçe zamanla kullanılabilir hale geliyorlar. X-cross Tournament boyunca ilerleyebilmeniz için her bölümdeki yarışları tamamlamanız gerekiyor. Yarış tipleri her bölümde aynılar, ancak bu sadece tür olarak aynı oldukları anlamına geliyor, bire bir aynı yarışı yapmıyorsunuz haliyle. Her bölümde; Supercross, Waypoint, Time Attack, Flag, Stunt ve Stunt Attack yarışları bulunuyor. Supercross'ta açık mekanlarda, Waypoint'te yarı açık mekanlarda, Time Attack'ta haritadaki belli noktadan belli noktaya verilen sürede ulaşmaya, Stunt'ta gösteri hareketleri yapmaya, Flag'da verilen bayrak sayısını haritada toplamaya ve son olarak Stunt Attack'ta yarış ve Stunt gösterilerinin karışımından oluşmakta. Yarışlar çamur, toprak, çakıl ve kar yüzeylerde yapılıyor ve ortamın yüzeyi araç kontrolünü de büyük ölçüde etkiliyor.
Çamurda güreş
Yapım boyunca yaptığımız cambazlık ve aksiyon hareketleri bizlere puan olarak geri dönüyor. Her hareket belli tuş kombinasyonu ile oluşuyor ve ekranın sol üst köşesindeki Combo hanesinde belirtiliyor. Combo hareketinizi yaptınız ve havada muhteşem bir performans sergilediniz peki ya yere sağ salim konabilecek misiniz? Yapım bu noktada da sizden iyi bir performans bekliyor, zira yere inme başarınıza göre aldığınız puan değişiyor. Havada yükselirken mükemmel bir Combo sergilediniz anca yere düzgün inmeyi başaramadıysanız güzelim puanlarınız yanmış oluyor. Bunun dışında yerde sizi bekleyen muhtemel en büyük tehlikede su. Suyun oluşturduğu kaygan ve dengesiz ortamlar nedeni ile özellikle havadan yere inerken temas ettiğiniz kısımda su bulunması işinizi hepten güçleştiriyor. Yeni yarışılan bir bölümde ortama alışmadan başarı sağlamakta bir o kadar güç. Bu nedenle çoğu zaman bölümler birkaç kez tekrarlamadan bitirilemiyor.
Yapımda grafikler ortalamanın üzerine çıkamıyor. Her ne kadar araçların görünümü ve karakterlerin animasyonları güzel olsa da çevre modellemelerinin yeterli olmayışı grafiksel anlamda yapımın başarısını düşürüyor. Yapımda Single Player modu dışında Multiplayer desteği de bulunmakta. Ad-Hoc üzerinden toplamda 4 oyuncuyu buluşturan oyun, Multiplayer'da Single Player'da olmayan 3 farklı yarış ile geliyor. MX vs ATV Untamed, üzerinde biraz daha fazla çalışılsa ortaya çok daha güzel bir yapım olarak çıkacağına şüphe yok. Bu hali ile dahi başında uzun süre geçirilebilecek bir yapım olmuş. Modifiyeli ve modifiyesiz araçlardan ya da bilindik parkur, şehir sokaklarında yarışmaktan sıkıldıysanız MX vs ATV Untamed tam aradığınız yarış türü.

Mavi Lord isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla