Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20.11.09, 15:31   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Mavi Lord
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 1.027
Konular: 856
Puan Grafiği
Rep Puanı:2266
Rep Gücü:0
RD:Mavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 39
51 Mesajına 124 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Heavenly Sword - Playstation 3

Heavenly Sword - Playstation 3

Goddess of War?

Ufakken Conan'nın filmini izlemiştim, acayip hoşuma gitmişti. Aradan biraz zaman geçti. Kızıl kafalı savaşçı bir kadının da olduğu Conan'nı izlemiştim. Ama terslik vardı, benim bildiğim Arnold Schwarzenegger, Conan değildi. Kalidor isimli farklı biriydi. Brigitte Nielsen'in canlandırdığı Red Sonja o zamana kadar izlediğim ve başrolünde savaşçı güzel bir afetin olduğu ilk filmdi. Arnold Schwarzenegger esas kahraman değildi. Red Sonja, film boyunca dövüşür eder, karşısına gelenleri feci pataklardı. Aradan geçen zamanda birçok savaşçı kadının olduğu filmler yapıldı. Liseye geldim o sıralarda televizyonda 'Xena' yani Zeyna gösterilmeye başlandı. Red Sonja gibi kılıç kullanırdı, ancak ondan çok daha hareketliydi. Uçan tekmeler savurur, taklalar atar, duvarlara tırmanır, bağırıp belindeki ölümcül halkasını sallardı. Pazar günleri en başta rahmetli Eko TV'de Güven Erkin Erkal'ın programını izlerdim. O biterdi Zeyna başlardı. Dizi de bittikten sonra yatardım ve Pazartesi günü hemen okula.

Kılıcımın kını

Çok pis yandan bakan Nariko profili Red Sonja'nın kızıllığını ve kılıç kullanmasını alıp, Zeyna'nın elastikliği ve dövüş yeteneğiyle karıştırırsak, karşımıza Nariko çıkacaktır. Nariko kim mi? PlayStation 3 tarafından hazırlanan, 2005 ve 2006 E3 fuarında resmen şov yapan Heavenly Sword'un başkarakteri. Oyun iki fuarda da gösterilen videolarıyla ciddi anlamda heyecan yarattı ve Combo'ları izleyenler 'Oha' şeklinde bir tepki verdi. Gelelim yapımda neler neler varmış.

Heavenly Sword'un en büyük kozu hiç kuşkusuz aksiyonu ve ön plana çıkan combo'ları olacak. Özellikle yapımda bu konuda çok dikkat ediliyor. Oyuna başladığımız zaman Nariko'nun ölümcül hareketleri ve yetenekleri olacak. Ancak ilerledikçe, elimiz alışacak ve Nariko da yeni şeyler öğrenecek. Alışılan kontroller ve yenilikler birleşince, ortaya tam bir yıkım makinesi gelecek gözüküyor. İşin en güzel kısımlarından biri kendi combo'larımızı kendimizin üretecek olması. Böylece oynanış daha farklı olacak ve rakipler üstünde daha çok hareket deneyeceğiz.

Silahlar

Nariko'nun combo'larına birde silahlar eşlik ediyor. Yanımızda sürekli duracak bir kılıcımız olacak. Ancak Ninja Theory'den söylenenler de var, Heavenly Sword içinde kullanabileceğimiz fazla sayıda silahın olacağı yönünde. Kısaca oyun başından itibaren bir tane kılıçla idare etmeyeceğiz.
Sadece dövüş stilimiz, combo'larımız ve silahlarımız değil. Düşmanı güzelce öteki tarafa yollayacağımız 'Son vuruş veya bitirici hareket' imkanımız olacak. Bu bitirici kısım, oldukça mükemmel bir biçimde bizlere yansıtılacak. Hareketi yaptığımız zaman, 'Harbiden yapmışız' edasına kapılmamız içten bile olmayacak. Ancak böylesine özel hareketleri ve özel combo'ları yapmak için göstergemiz olacak. Bu gösterge Nariko'yla oraya buraya saldırdıkça dolacak.

Hep Nariko hep Nariko, düşmanlar da salak mı? Hayır düşmanlar salak değil. Aksine onların da kendilerine göre dövüş stili ve belli combo'ları olacak. Bizlere patates çuvalı gibi gelip saldırmayacaklar. Aksine hareket çekecekler ve combo uygulayacaklar. Rakiplerimiz arasında normal çerez düşmanlar, ayrıca Boss olan güçlü düşmanlar da olacak. Hatta söylenene göre Boss'ların kendilerine özgü combo'ları olacakmış ve oldukça hareketli olacaklarmış. İşimizin bu konuda biraz zor olacağı söyleniyor.

PS3'ün gücü adına

Heavenly Sword'un uzun ama uzun bir zamandır geliştirme aşamasında olduğunu belirteyim. Yapımcılar grafik konusunda son derece titiz ve PS3'ün gücünü biraz daha arkalarına almışlar. Oyunu da bu yönde geliştirmişler. Ses ve fizik kısmını da grafikler arasına dahil edelim. O kadar dövüş olacak, combo'lar yapılacak, modellemeler kütük olarak mı tepki verecek? Hayır, yapım içinde grafikler ortamı gerçekçi gösterirken, fizik de devreye girecek ve karakterlerin verdiği tepkileri ortaya çıkaracak.

Etraftaki objeleri düşman üstünde kullanma gibi farklı saldırı yöntemimiz daha olacağı belirtilenler arasında. Bunlara ek PS3'ün Online sistemi kullanılarak, oyuncuların birbirleriyle dövüşmesini de sağlayacak. Sixaxis'in kontrollerdeki avantajının da hissedileceği söyleniyor.

Gel bakalım gel

Heavenly Sword ilgi çekici bir oyun, hatta PS3'ün en çok beklenenlerinden biri. Ancak yapımın E3'te aldığı eleştirilerden biri God of War'a olan benzerliğiydi. Hatta bu yüzden "Goddess of War" adında takma bir isimde takılmıştı. Ancak o manyak combo'ları, grafik ve online özelliğiyle ayrı kalıyor. Hatta kendine özgü olduğu ifade ediliyor. 2007'nin ikinci çeyreğinde çıktığı zaman, cidden can yakacak oyunlardan. Belki de klasik olabilir, bekleyip görmek lazım.
Mavi Lord isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla