Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20.11.09, 15:33   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Mavi Lord
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 1.027
Konular: 856
Puan Grafiği
Rep Puanı:2266
Rep Gücü:0
RD:Mavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 39
51 Mesajına 124 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Hitman 3 - Contracts

Hitman 3 - Contracts

Oyunun gidişatı ve yapacağınız hareketler artık tamamen size bağlı olacak.



Hitman serileri büyük bir başarıyı yakaladıktan sonra, yapımcı Io, oyun üzerinde bir takım değişikliklere gitti. Hitman 2 ve Hitman: Contracts'ın yapımı arasında Io, EA'in Freedom Fighters isimli oyununa karakter tasarlamaktaydı. Bu olay, Hitman: Contracts'ın şekillenmesine, Io'nun oyuna olan bakış açısının değişmesine sebep oldu.
Bir Katilin Geçmişine Yolculuk
Oyunun üzerinde durulan en büyük özellik oyunun konusu. Oyuna başladığınızda, ana karakterimiz '47' otel odasında yalnız başına iken kan kaybetmektedir. Kıvranır vaziyette bulunan karakterimiz acılarından kurtulmak için bir yandan da ağrı kesiciler almaktadır. Bu ilaçlar, karakterimizin geçmişi ile ilgili hayaller görmesine sebep olmaktadır. Siz de, bu andan itibaren kendinizi azılı katil olan karakterimizin hayalleri içinde buluyorsunuz.
Oyuncuların, gerçekçiliği en yüksek seviyede hissedebilecekleri bir oyun yapmayı hedefleyen Io çalışanları, Hitman 2 benzeri kaliteli senaryolarla Hitman: Contracts'daki karanlık ve zalim ortamları birleştirmeyi başarmış. Görevler sırasında düşmanlarla olduğu kadar yağmur, kar ve rüzgar gibi hava koşulları ile de savaşmak zorunda kalacağız. Öte yandan oyun yapımcıları, daha film vari bir hava oluşturmak için, Prince of Persia'da da kullanılmış olan yumuşak-odak görsel filtreleri de oyuna entegre etmişler.
Real Time Yoğunluk, Değiştirebilen Motor.
Hitman 3: Contracts'daki esnek oyun motoru sayesinde bölüm boyunca renk ve yoğunluğu sürekli değişebilen objeleri görebileceksiniz. Io, daha çok PS2 oyunları ile adından sıkça söz ettirmesine rağmen, bu oyundaki grafikler üzerinde bir hayli uğraşmış. Özellikle oyundaki poligonlarda Hitman 2'ye oralanla yaklaşık %50'lik bir artış gözlemlenmekte. Oyunu oynarken kendinizi Alacakaranlık Kuşağı'ndaymış gibi hissedebilirsiniz. Su birikintileri ve aynalardan yansıyan görüntüler, oyundaki grafiklerin ne denli gerçekçi olduğunun ispatı. Elbetteki atmosfer her şey demek değil. Oynanabilirliğin de en az atmosfer kadar iyi olduğu Hitman serilerinde, yapmamız gereken şey ve eşyaları pek fazla seçememekteydik. Bu oyunla birlikte artık daha fazla silah, elbise ve saldırı hareketleri seçebileceğiz. Hitman 3: Contracts'da özellikle oyun dizyanı da oldukça geliştirilmiş. Örneğin bir bölümde karakterimiz 47, Sibirya'ya doğru gitmekte olan bir uçakta saklanmakta. Uçaktan ne şekilde iniyor olduğuna bağlı olarak, karakterimizin hareketlerinde de farklılıklar bulunmakta. Ayrıca oyundaki bölümlerde çoğu zaman birden fazla hedef bulunabiliyor. Bütün bunları istediğiniz sırada bitirmekte de özgürsünüz.


Artık Kısıtlı Değilsiniz
47'nin giriş hedefleri, genellikle ana hedeflerle bağlantılı. İsterseniz düşmanlarınızdan birinin elbiselerini giymek için onu öldürüp direk olarak elbisesini giyebilir ve diğer düşmanlarınızla buluşabilirsiniz. İsterseniz de düşmanınızın diğer düşmanlarınızla buluşmasını bekleyip hepsini birden temizleyebilirsiniz. Ya da diyelim ki birisini öldüreceksiniz. Yine isterseniz adamı gizlice takip edip bir yerde sıkıştırdıktan sonra öldürebilirsiniz, ya da banyoya girmeden önce sabuna zehir döküp, adamın yıkanırken ölmesini sağlayabilirsiniz. Gördüğünüz gibi Hitman 3: Contracts'da yapabileceğiniz her şeyin en birçok alternatifi bulunuyor. Kendinizi çok fazla gizleyemiyorsunuz. Genellikle birileri tarafından aranıyor, deşifre olabiliyorsunuz Kimi zaman Rus askerleri tarafından üzeriniz aranabilir. Gerçek Rus ses artistleri tarafından oyunun seslendirilmesi, aksanın Rus aksanı olması, oyunda bir başka gerçekçiliği sağlayan etmenlerden biri. Rus askerleri ile olan (Elbetteki oyundaki diğer birçok NPC ile de.) ilişkilerinizde dikkat etmeniz gerekiyor. Yapacağınız herhangi bir yanlış hareket ani bir saldırıya uğramanıza, dolayısıyla ne olduğunu anlamadan ölmenize sebep olabilir. Giydiğiniz elbiselerin de oldukça büyük bir önemi var. Yanlış yerde yanlış elbise de büyük sorunlar yaratabiliyor. Kısacası oyundaki yapay zeka da diğer Hitman oyunlarına nazaran çok gelişmiş.
Hitman 3: Contracts, Io yapımcılarının şimdiye kadar yapmak istediği hemen her şeyi bünyesinde barındırmakta. Tamamen sinematik görüntüler, bir suikastçının gözünden gerçekçi bir şekilde olayları görebilmemiz, oynanabilirliğin oldukça iyi olması ve senaryoların etkileyiciliğini birleştirmiş. Oyun, piyasalara çıktığında hepimizi monitörlerimizin başına çivileyeceğe benziyor.
Mavi Lord isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla