Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20.11.09, 15:56   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Mavi Lord
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 1.027
Konular: 856
Puan Grafiği
Rep Puanı:2266
Rep Gücü:0
RD:Mavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 39
51 Mesajına 124 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Harker - X-Box 360

Harker - X-Box 360

Dracula'nın yeniden peşine düşüyoruz

Vampir denildiği zaman aklıma ilk gelen Christopher Lee olur. Çünkü beyaz perde de Dracula'ya hayat veren isimdir. Bir zamanların ünlü vampiri. Yüzüklerin Efendisi'nde Saruman olarak karşımıza çıkmış, birçok oyunda da karizmatik sesini kullanmıştır. Son olarak God of War 2'de Zeus'u seslendirecekti. Lee'nin Dracula'sı üzerinden uzun zaman geçti. Arada çok sayıda vampir temalı filmler çekildi, diziler yapıldı. Bundan oyun dünyası da nasibini almıştı. Özellikle masa üstü olan World of Darkness'la gönülleri mest eden White Wolf; Vampire: The Masquerade ' Redemption ve Vampire: The Masquerade ' Bloodlines'la, dijital ortama konuk olmuştu. Arada Nosferatu, Buffy the Vampire Slayer gibi oyunlar da çıkmıştı. Bu sefer bu vampir zincirlemesine yeni bir halka daha ekleniyor, yani Harker.

Dracula kimdir?

"Dracula, aslında çoğu kimse tarafından da bilinen Kazıklı Voyvoda'nın kendisidir. Dracula ise Dracul'dan türetmedir ki, 'Şeytan'ın Oğlu' anlamına gelir. Voyvoda, Vlad Dracula veya Vlad Tepes olarak da bilinir. 15. yy'da Romanya'nın başında bulunan bir prensti. Ancak onu ünlü yapan kazığa oturtma yöntemiydi. Kurbanlarını yağlı kazıklara oturtarak öldürürdü. Bu yüzden oldukça nam salmıştı. Ancak Osmanlılar tarafından başı kesilerek öldürülmüştür. Vücudu Romanya'da bırakılırken, başı ise kanıt olarak İstanbul'a getirilir. Aslında Vlad üç kere tahta çıkmış ve inmiştir. Ancak onun bu başarısızlığı kardeşi Radu Dracula'nın, Osmanlı tarafına olan yatkınlığından kaynaklanmaktadır. Bram Stoker'da Voyvoda'dan esinlenerek, ünlü kitabını yazmıştır. Vlad'ın yaptıklarına kendi hayal gücünü de katarak, onu ölümsüzleştirmiştir."

Vampir peşinde

The Collective firması aslında oyunculara ve vampir temasına hiç de uzak bir yapımcı değil. Daha önceden Buffy The Vampire Slayer'ı hazırlayıp, oyun severlere sunmuşlardı. Bu sefer de vampir avlayan birini canlandırdığımız, Harker ile karşımıza gelmeye niyetliler.

Yönettiğimiz karakter aslında oyuna ismini de veriyor. Jonathan Harker'ın karısı Dracula tarafından ele geçirilir. Bizde karımızı kurtarmak, şeytanı yani Dracula'yla onun tohumlarını yok etmek için peşine düşeriz. Klasik Dracula ve avcı hikayesi gibi dursa da, yapım içinde sinematiklerle hikayenin ilginç bir hal alacağı söylentiler arasında. Collective'den Nathan Hunt, klasik Dracula'ya yeni bir yaşam vereceklerini ve entrikaların olacağını söylüyor.

Harker hatta "Gotik aksiyon korku oyunu" olarak lanse ediliyor. Kan emicileri, sonsuzluğa göndereceğiz. Bunu iki yolla yapacağız. İlk olarak elimizdeki silahlar, ikinci olarak ise çevresel faktörler. Elimizdeki kazığı karşımızdaki vampirin göğüsüne saplayabilir veya yapımın videosundaki gibi, onu pres içine alıp tost şekline getirebiliriz.

Özellikle çevresel anlamda söylenenler oldukça işimize yarayacak. Üstümüze zıplayan bir vampiri yakalayıp, duvardaki ucu sivri bir demire saplayabiliriz. Sonuç olarak etrafımızda olanlar, bizim vampirleri kıymaya çevirmemiz için oldukça işe yarar olacak.

Eskiler

20. yy'da değiliz ve elimizde taramalı, roket atar gibi silahlar da yok. Bunun yerine, kazık, kılıç, haç vs' gibi silahlar olacak. Bunlar dışında tekme ve yumruk da kullanabileceğiz. Silahlarla beraber diğer bir detay ise, kişisel bir kombat sisteminin bulunması. Böylece etkili saldırılar yapabileceğiz.

Karşımızdaki düşmanlar son derece güçlü, dayanıklı ve zeki olacaklar. Yapımcı şirketten Nigel Cook, rakiplerimiz için tek vuruşta ölmeyeceklerini belirtiyor. Basit aksiyon oyunlarındaki gibi, vampirler tek bir hareketle kül olmayacaklar. Onların işini bitirmek için birden fazla vuruş veya oldukça etkili olan çevresel bir faktör kullanmak zorundayız. İşin diğer kısmını ise vampirlerin aptal olmaması yaratıyor. Çünkü öldürüleceğini iyice anlayan bir rakip, sizden kaçmaya çalışacak. Kaçmayı başarırsa da, vampirliği sayesinde yaraları iyileşip, yine başınıza bela olacak. Bir vampir sizi oyalarken, diğer çakal arkadaşı arkanızdan gelip sizi gafil avlamaya çalışacak.

Vahşet

Yapım oldukça kana ve vahşete sahip olacak. Hatta rakiplerimizi öldürmek kelimesi yerine, onları vahşi ve oldukça etkileyici biçimde idam edeceğimiz kullanılıyor. Bunu yaparken de, bir hayli ter atacağımız kesin. Çünkü oyunun kendisi düz ve basit bir aksiyon olmayacak. Özellikle vampirlerin dayanıklılığı ve zekaları bizleri zor duruma düşürecek gibi. Ancak diğer taraftan çevresel faktörlerin yardımıyla, bu kana susamış yaratıkları öldürmek gibi imkana da sahibiz.

Harker grafikler ve sesler konusunda da oldukça iddialı. Dracula'nın o karanlık ve korkulu atmosferi iyice canlandırılacak. Vampir modellemeleri ve 18. yy'ın çevre tasarımıyla, atmosfer oyuncuya yedirmek için etkili biçimde hazırlanıyor. Efektler de etkili ekrana gelecek. Gündüz ışığından gece karanlığına dönüşler olacak. Korku temalı oyunlardaki en etkili silah, sestir. Yapım içinde seslere dikkat ediliyor ve bu konu üzerinde de duruluyor. Tüylerimizi dik dik edecek arka plan sesleri, vampirlerin bağrışları, profesyonel seslendirmeler hepsi yer alacak. Çevrenin etkileşimi ve iyi bir fizik. Kısaca The Collective, teknik detay konusunda oldukça dikkatli.

Sonuç

Harker; yeni nesil konsollar için 2008 yılında piyasaya sürülecek. PC platformu içinse ne yazık ki, herhangi bir açıklama yapılmadı. Oldukça vahşet ve kan dolu, bu zorlu oyun vampirler için yeni bir devrim olabilecek mi? Çıktığı zaman bunun sonucunu öğreneceğiz.
Mavi Lord isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla