Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20.11.09, 16:27   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Mavi Lord
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 1.027
Konular: 856
Puan Grafiği
Rep Puanı:2266
Rep Gücü:0
RD:Mavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 39
51 Mesajına 124 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Resident Evil 4

Resident Evil 4

İlk çıktığı zamanlar bir Alone in the Dark taklidi olarak görülen Resident Evil adlı oyun zamanla çok sevildi. Ardından çıkan 2. oyun bu türün hâkimi Alone in the Dark'ın tahtını ele geçirmişti. Artık Resident Evil bir efsane haline gelmişti. Daha sonra 1999 yılında Resident Evil: 3 Nemesis adlı oyun -oyun demek haksızlık olur, efsane- piyasaya sürüldü. Benim de içinde bulunduğum birçok kişi tarafından serinin en iyi oyunu olarak kabul edilen Resident Evil 3 oyun tarihine adını altın harflerle yazdırdı. Daha sonra Capcom Resident Evil 4 adlı oyun için biraz bekletti bizi. Ama bu zaman içinde birçok Resident Evil oyunu piyasaya sürüldü.

Nihayet!
Ve sıra sonunda serinin beklenen oyununa gelmişti, 'Resident Evil 4' . Capcom ilk zamanlarda bu oyunun GameCube platformu dışında başka bir platformda çıkmayacağını söylese de bir süre sonra oyunun Ps2 için de çıkacağı haberi Ps2 sahiplerini çok sevindirdi. Artık Resident Evil 4 'ü oynama sırası bizdeydi.
Leon Kennedy !
Resident Evil 2'den tanıdığımız polis memuru Leon Rs:4'de de esas oğlan görevini üstlenmiş. Ancak Leon bu oyunda Rs:2 deki gibi klasik bir polis memuru değil. Aksine Amerikan Hükümeti için çok gizli görevlere çıkan eski karizması ve soğukkanlılığı daha bir artar ajan.
Yine kaçırılan bir başkan kızı ve yine onu kurtarmaya çalışan esas oğlan !
Amerikan başkanının kızı Ashley kaçırılmış ve onu bulma ve kurtarma görevi Leon ağabeyimize verilmiş. Leon yanında iki polis memuru ile birlikte Ashley'nin son görüldüğü kasabaya doğru yola çıkarlar. Bahsedilen kasabaya gelindiğinde Leon arabadan iner ve gördüğü ilk evin içine girip evin içindeki köylüye Ashley'i sorar. Bunun üzerine köylü duvara dayalı olan baltayı kapıp Leon'un üstüne yürür. Hemen köylüyü öldürüp cesetini inceledikten sonra onun zombi olmadığını anlayan Leon kasabada garip bir şeyler döndüğünü anlamıştır. Bu dakikadan sonra tüm kasaba Leon'a saldırmaya başlar. Kasabaya beraber geldiği arkadaşları ölmüş, araçları parçalanmış ve kasabadan çıkış için gerekli olan köprü de yıkılmıştır.
Her şeyiyle değişen bir oyun !
Capcom serinin bu oyunu ile birlikte oyunu tamamen değiştirdi. Bunlardan en önemlisi artık Racoon City'de beyinsiz zombilerle köşe kapmaca oynamıyoruz. Değişen kamera açısı, her şeyiyle oyun büyük bir değişikliğe uğramış. Düşmanlarımız artık zombi değil ama zombilerden daha güçlü ve daha zeki 'Las Plagas' virüsü kapmış olan insanlar. Bu düşmanların gerçekten yapay zekâları çok iyi, kesinlikle nereye saklanırsanız saklanın sizi buluyorlar. Bunların kimi balta, kimi bıçak, kimi silah hatta kimisi de ağır makineli tüfeklerle size saldırabiliyor.
Rs:4'te yepyeni bir kamera sistemi kullanılmış. Artık kamera sizi boynunuzdan takip eden sizin hareketlerinize göre açısı değişen bir kamera. Silahlardaki lazer aracılığı ile rahat bir şekilde hedef alıp düşmanlarınızın istediğiniz yerine ateş edebiliyorsunuz. Düşmanlarınızın neresine ateş ederseniz orası gerçeğe yakın bir biçimde hasar alıyor. Örneğin, Eline ateş ettiğiniz bir düşmanın elindeki silah yere düşüyor, havada size doğru gelen baltaya ateş ettiğinizde yere düşüyor. Ancak düşmanlarınız normal insanlar olmadığından kolayca ölmüyorlar.
Silah çeşitleri çok fazla. Pompalılar, pistollar, el bombaları, flashbangler, ağır makineli silahlar kısacası tüm silah çeşitleri oyunda mevcut.
Oyunda karşınıza en olmadık yerlerde çıkan tüccarlardan öldürdüğünüz düşmanların üzerinden aldığınız altınlarla çeşitli envanterler satın alabiliyor, elimizdeki eşyaları satabiliyoruz. Ayrıca bu tüccarlar sayesinde silahlarınızın level atlamasını da sağlayabiliyorsunuz. Silahların reloaded zamanını, atış hızını, hasar oranını yükseltebiliyorsunuz.
Kayıt Sistemi serinin diğer oyunlarıyla aynı, yine karşınıza çıkan daktilolardan oyunu save edebiliyorsunuz.
Yine serinin diğer oyunlarından aşina olduğumuz yeşil ve kırmızı bitkiler bulunuyor. Yeni olarak ise sarı bitkiler var. Kırmızı bitkiler bulunmuyor, çünkü oyunda size virüs bulaştıracak bir zombi yok.
Oyunun Ps2 versiyonunda GameCube'de olmayan bazı extra envanterler eklenmiş. Yeni silah ve giysiler, oyun bitince açılan extra modlar ve videolar bunlardan bazıları. Oyunu bitirdiğinizde, Separate Ways adlı çok güzel bir mod açılıyor. Bu bölümü oynamanızı tavsiye ederim.
Senaryo açıkçası biraz sönük kalmış. Yahu artık bırakın şu 'Başkanın kızı kaçırıldı! Senin görevin onu bulmak kötü adamları öldürmek!' senaryolarını sıkıldık artık..
Sıra geldi teknik detaylara
Grafikler mükemmel, Ps2'nin nimetleri sonuna kadar kullanılmış. Ancak, grafikler GameCube kadar iyi değil. Oyunun Ps2 versiyonunda Wide Screen özelliği var. GameCube versiyonunda ise bu özellik bulunmuyor. Müzikler, hızlı parçalardan seçilmiş.
Oynayın!
Oyunu kesinlikle oynayın. Oyunun Ps2 versiyonu gerçekten çok iyi olmuş. Özellikle oyunu bitirip 'Separate Ways' adlı modu oynamanızı tavsiye ediyorum.
İyi Oyunlar
Mavi Lord isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla