Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20.11.09, 16:36   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Mavi Lord
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 1.027
Konular: 856
Puan Grafiği
Rep Puanı:2266
Rep Gücü:0
RD:Mavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 39
51 Mesajına 124 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Rhem 3 The Secret Library

Rhem 3 The Secret Library

Knut Müller tarafından hazırlanan, yayıncısı Bunesoft olan Rhem 3, büyük özenle hazırlandığı her hâlinden belli olan, bu tür oyunlara merak salanlara hem kaliteli grafik, hem de zor bulmacalar vaad eden bir oyun. Oyunun konusunu, kısaca, siyah bir elmas arayan iki kardeşe yardım etme uğraşlarımız oluşturuyor. Biz bu iki kardeşe yardım ederken bir yandan da Kanes bize neler yapmamız gerektiğini söylüyor. Biz iki kardeşe yardım ederken bir yandan da büyük bir maceraya atılıyoruz. Bu macera bizi bazen yoracak, bazen de uykusuz geceler geçirmemize sebep olacak. İnsanı içine çeken bir konusu olduğundan, monotonluktan uzak bir oyun Rhem; Rhem'in içine sürüklenmeye hazır olun!

Oyunu yüklediğimiz zaman bilgisayarımızda QuickTime olması şart, çünkü oyundaki videolar bu şekilde çalışıyor ve eğer QuickTime yoksa sistem sizi oyundan atıyor. Rhem 3'e başlarken bize sunulan seçenekleri istediğimiz gibi seçtikten sonra oyuna başlıyoruz. Oyun açılırken bir beyaz ışık süzüyor aradan, hepimizi heyecanlandırıyor. Fakat ardından Bunesoft reklamı geliyor ve hemen menüye geçiyoruz. Büyük bir eksiklik ile başlıyor oyun, çok büyük bir eksiklik bence. Menü o kadar karışık olmamasının yanı sıra çok sade, bu da yine bir eksiklik. Oyunun giriş videosu yok, tamam, ancak en azından menü daha güzel olabilirdi. Tabii bir adventure oyunundan çok şey beklemiş oluruz, fakat göze hoş gelen bir video ile başlanması oyun için bir artı olurdu. Yazının ilk paragrafını okuyup bu oyun bir şeye yaramaz demeyin; açılış videosu yok, menüsü de eski çağlardaki gibi olabilir, fakat daha oyuna girmedik. Daha grafik ve sesleri görmediniz! Meraklandırmadan hemen anlatmaya başlıyorum.

Rhem'in grafikleriyle bir numara bir adventure oyunu olduğunu düşünüyorum. Gölgelendirme bakımından zengin olduğu için oyuna başlar başlamaz her yerde bir gölge göreceksiniz. Gölgesi olmayacak şeyin bile gölgesi var oyunda. Gölgelendirmeler hoş olmuş, ancak oyundaki en berbat yapılmış tasarımın yosunlara ait olduğunu söyleyebilirim. Çok saçma bir yosunlama tekniği kullanmışlar; ama tabii yine de oyun grafik olarak beni çok etkiledi. Ancak, ara videolarda grafikler bir hayli sapıtıyor. Ses bakımındansa oyunun hiçbir eksisi yok. Örnek olarak demir kapılara vurduğumuzda çıkan ses çok gerçekçi. Eğer siz hiçbir ses çıkarmıyorsanız, arkadan gelen gerilim müziği sizi oyuna daha çok bağlıyor.

Grafik ve sesi en başta anlatmak istedim, çünkü beni gerçekten etkiledi. Bulmaca! Sakın kimseye ben bu oyunu bitiririm demeyin. Önce oyunu bir yükleyin, bir göz atın, sonra iddianızı belirtin. Oyuna başlar başlamaz kendisini gösteren bulmaca beni ilk bölümlerde çok yordu. Bazen oyunu kapatıp dinlenme ihtiyacı bile duydum. Serînin diğer oyunlarına bağlı kalınarak hazırlanmış bir hikâye mevcut, fakat Rhem 3'ü oynamanız için serînin önceki oyunlarını oynamış olmanıza gerek yok.



Başlarken, bir trende ilerliyoruz, ilk durduğumuz yerde sağ tarafa gittiğimizde Kanes bizden bir kağıt istiyor. Kağıdı vermek için mouse'umuzu ekranın en aşağısına götürüyoruz. Orada bir kutu, bir kitap, pusula ve çıkış var. Kutudan bahsedeyim hemen. Oyunda aldığımız eşya, parça vs. gibi şeyleri bu kutuda bulabiliriz. Kitap dediğim bir harita gibi bir şey. Pusulayıysa pusula deyip geçmeyin, bu pusula bizim en önemli araçlarımızdan biri ve çok işimize yarıyor. Bölümlerdeki haritaların üzerinde pusulaya göre belirtilen yerler bulunuyor.




Kanes'e kutumuzdan çıkardığımız kağıdı verdiğimizde tren ilerlemeye başlıyor. Durduğumuzda bir makine göreceğiz trenin yanında. Ordaki tuşa bastığımızda yine karşımıza Kanes çıkıyor (Kanes bize her zaman yardımcı olacak). Konuşması bittikten sonra etrafı inceliyoruz. İşte şimdi pusulanın ne işe yaradığını öğrenebilirsiniz. Bir odada bir harita bulacaksınız ve haritanın altında bizim pusulanın aynısını göreceksiniz. İşte nereye gideceğimizi, ne yapacağımızı anlatabilir bu pusula.
Bulmacalar olarak bir şaheser yaratıyor Rhem 3. Benim çözemediğim şey yok, diyenlere göre bir oyun olmuş. Knut Müller o kadar harika bulmacalar hazırlamış ki, birçok uykusuz gece geçireceksiniz bu oyunla. Bölümlerdeki bulmacaları sırayla çözmenize gerek yok ve her bulmacanın ipuçlarını her yerde bulabilirsiniz. Özgürce gezebilir, istediğiniz her yerde bulmacaların çözümlerini arayabilirsiniz. Yer olarak tam 550 MB kaplıyor oyun. Pentium 3 500 MHZ bir işlemci ile biraz yavaş da olsa oynayabilirsiniz. Grafik kartı olarak çok şey istemiyor. Grafik kartım düşük, oynayamam diye düşünmeyin, mutlaka çalışır.

Kendinizi oyuna çok kaptırmayın, iyi oyunlar!
Mavi Lord isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla