Konu: Kuzu Güveç
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26.11.09, 04:23   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Kuzu Güveç

Kuzu Güveç

Malzemeler
- 1 kg kuzu eti
- 3 soğan
- 3 havuç
- 3 patates
- 3 domates
- 10 sivri biber
- 2 dolmalık kabak
- 1 su bardağı İç bezelye
- 1 çorba kaşığı salça
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- Kekik
- Tuz, karabiber
Yapılışı
Etin yağlarını ve sinirlerini temizleyip kuşbaşı doğrayın. Ardından domates, biber ve soğanı temizleyip doğrayın. Etleri yağda beş dakika kavurup soğan ve sivri biber ilave ederek üç dakika daha karıştırın.
Salçayı da katıp iki dakika daha kavurduktan sonra; domates, tuz ve kekiği ekleyin. Etin üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edin. Kapağını kapatıp orta hararetli ateşte bir saat civarında (yumuşayana kadar) pişirin.

Diğer yanda havuç ve patatesi soyup fındık büyüklüğünde doğrayın. Bütün garnitür sebzelerini, ayrı ayrı kaynar suda haşlayarak pişirin ve süzün.

Et piştikten sonra, bir kevgir yardımıyla süzerek alın. Sekiz küçük güvece taksim edin ve havuç, patates ve bezelye içini etlere eşit miktarda dağıtın.

Konu AnGeL tarafından (26.11.09 Saat 04:54 ) değiştirilmiştir..
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla