Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26.11.09, 04:25   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Fincanda Tel Kadayıf

FİNCANDA TEL KADAYIF

Malzemeler :

500 gr kadayıf,
250 gr tereyağı veya bir paket margarin,


Şerbeti için :

4 bardak şeker,
3 bardak su,
1 kaşık limon suyu,

İçi için :

Ceviz veya fıdık, fıstık

Yapılışı :

Önce şerbeti yapılır. Kadayıf bir tencereye konur ve didiklenir. Yağ eritilir. Kadayıfın üzerine dökülür. Yağ kayıfa bir güzel yedirilir. Tepsi yağlanır. Ağzı yayvan fincana, sıkı bir şekilde yarısına kadar kadayıf, iç malzemesi ve tekrar kayıf doldurulur. Ters çevrilip kubbeler halinde yağlanmış tepsiye aralıksız dizilir. Fırına verilir. Fırından çıkınca üzerine soğuk şerbet dökülür.

Konu AnGeL tarafından (26.11.09 Saat 04:49 ) değiştirilmiştir..
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla