Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26.11.09, 04:34   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Fındıklı Lokma Tatlısı

Fındıklı Lokma Tatlısı


Hamuru için;

5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı toz maya
1 adet yumurta
2 su bardağı su
1 su bardağı yoğurt

Üzeri için;
1 çay bardağı dövülmüş fındık veya karamelli fındık

Kızartmak için;
2 su bardağı sıvıyağ

Şerbeti için;
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu


HAZIRLANIŞI


Şerbeti için;
Su ile şekeri tencereye koyup, şeker eriyene kadar karıştırın.

Şerbetin koyulaşması için 15 dakika kaynatıp, limon suyunu ilave ettikten sonra ocağın altını kapatın.

Lokma hamuru için;

Çukur bir kabın içerisine 2 su bardağı ılık su koyup, maya ve şekeri ilave edip karıştırın.
Şeker eridikten sonra yumurtayı kırıp, yoğurdu ekleyerek karıştırmaya devam edin.

Yavaş yavaş unu döküp, bir yandan da kabın içerindeki malzemeyi koyu kıvama gelene kadar elinizle karıştırın.

Üzerini temiz bir bezle kapatıp, mayalanması için 30-35 dakika bekletin.

Mayalanan hamurdan sol elinizle bir miktar alıp, avucunuzda sıkarak sağ elinizdeki küçük kaşıkla da lokma hamurundan alıp kızgın yağa yavaşça bırakın. Tencereyi sallayarak lokmaları nar gibi kızartın.

Yağın içinden aldığınız lokmaları soğumuş şuruba atıp 5 dakika bekletin.

Şerbetin içinden lokmaları süzgeçle alıp, servis tabağına dizin. Üzerine fındıkları serpiştirip, ılıkken servis yapın.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla