Konu
:
Kalbin Atış Ritminde Görülen Düzensizlikler
Tekil Mesaj gösterimi
02.12.09, 15:48
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
Fenci
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Adana
Mesajlar: 1.470
Konular: 1448
Puan Grafiği
Rep Puanı:9173
Rep Gücü:0
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 51
215 Mesajına 807 Kere Teşekkür Edlidi
:
Kalbin Atış Ritminde Görülen Düzensizlikler
Kalbin Atış Ritminde Görülen Düzensizlikler
Kalbin atış ritminde görüten düzensizliklerin yani aritmilerin bir türü
ekstrasistol
olarak isimlendirilir. Normalde kalbin atışlarını idare eden merkez olarak bilinen sinüs düğümünden dakikada ortalama 60-80 arası uyarı çıkar ve kalp bu uyarılara göre düzenli bir şekilde atar. Yani sistol ve diastol denilen kasılma ve gevşemeleri yapar.
Eğer sinüs düğümü dışında bir odaktan ek bir uyarı çıkar da kalp bu uyarı ile erkenden kasılırsa, yani sistol hareketi yaparsa buna ekstrasistol denir. Ekstrasistol kalbin erken bir vuruşu olduğu için bu atıştan sonra normalden daha uzun bir ara meydana gelir. Ekstrasistoller bazen düzenli olarak her iki atımdan veya üç atımdan sonra meydana gelebilir. Ekstrasistol nabız sayımı ve elektrokardiyogram (EKG)
ile kolayca teşhis edilebilir. Ekstrasistoller bir heyecan anında, fazla çay, kahve, alkol içilmesinde, yorgunluk ve uykusuzlukta görüldüğü gibi, organik bir kalp hastalığında veya Dijital gibi kalp ilaçlarına bağlı olarak da peydana gelebilir. Gençlerde çok kere hiçbir kalp hastalığı olmayabilir. Ancak bu gibi kimselerin kalplerinde mitral stenozu dikkatle aranmalıdır. Yaşlı kimselerde görülen ekstrasistollerde de koroner sklerozu ihtimali gözden kaçırılmamalıdır. Tedavi için ekstrasistolu olan hastalara kinidin
(Natisedin)
ve kinidin benzerleri
(Norpace)
ile bazı sedatifler
(Diazem)
ve trankilizanlar
(Tranxilen)
verilmektedir.
Not:
İnternetten alıntıdır.
Fenci
Açık Profil bilgileri
Fenci - Özel Mesaj gönder
Fenci´nin Web Sitesini ziyaret edin
Fenci - Daha fazla Mesajını bul