Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08.12.09, 22:26   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Güllü
Gamma Üye
 
Güllü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.538
Konular: 1710
Puan Grafiği
Rep Puanı:3968
Rep Gücü:0
RD:Güllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
146 Mesajına 240 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Yılbaşı ve Kırmızı Külot

Yılbaşı ve Kırmızı Külot


Şans Bahane Satış Şahane...


- 1956'da iflasın eşiğindeki Amerikalı iç çamaşırı satıcısı Henry George'un deposu üç yıldır satamadığı kırmızı külotlarla doluydu. Çünkü takım olarak sutyen-külot alırken kırmızı rengi tercih eden kadınlar tek külot alırken siyah veya beyazı tercih ediyordu. George çalışanlarıyla bir toplantı yaptı ve yılbaşından bir hafta önce yakın çevrelerindeki bütün kadınlara kırmızı külot armağan ederek bunun onlara şans getireceğini söylemelerini istedi.
- Kırmızı külodun şans getireceği kulaktan kulağa öyle bir yayıldı ki 31 Aralık günü Henry George'un deposundaki stoklar tükenirken yeni bir gelenek de doğmuş oldu.
- Geçen yıl Amerika'da yapılan bir araştırmaya göre kadınların yüzde 89'u şans getireceği inancıyla yılbaşı gecesi kırmızı külot giyiyor.
- Aralık 2005'te Türkiye'de ortalama 15 milyon markalı kırmızı külot satıldığı tahmin ediliyor. Kırmızının şans getireceğine duyulan inanç yılbaşı üzeri sadece külotlarınkini değil diğer iç çamaşırlarının satışlarını da arttırıyor.
- Külot kelimesi Fransızca "culotte"dan; "culette" ise "popo" anlamındaki Fransızca "cul" ve Latince "culus" köklerinden geliyor. Halk arasında yaygın olan "don"un kökeni ise Orhon Türkleri'nin kullandığı "ton" sözcüğü.
- Avrupa'da külot giyme alışkanlığı 19. yüzyılın başlarından itibaren yerleşti. Bu tarihe kadar Avrupa'da iç çamaşırı giymek ayıp karşılanıyordu.


İşte dünyadan diğer yılbaşı gelenekleri:
# Avustralya'da yılbaşı yaza denk geliyor ve piknik yapılıyor.
# İngiltere'de gece gelen misafirin uğuruna inanılıyor.
# Çin'de yeni yıl 21 Ocak-20 Şubat arası kutlanıyor.
# Almanlar tıpkı Türkiye'deki gibi kurşun döküyor.
# Yunanistan'da içine altın para konulan kek yapılıyor.
# Japonlar kapılarının önüne ip asıyor ve kahkaha atıyor.
# ABD'de soya fasulyesi yeniyor.
Güllü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla