Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17.12.09, 20:19   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
EZEL
Moderator
 
EZEL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2009
Mesajlar: 1.089
Konular: 909
Puan Grafiği
Rep Puanı:2080
Rep Gücü:36
RD:EZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant future
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 41
64 Mesajına 108 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Evleneceğimiz Kişiyi Nasıl Seçiyoruz?

Evleneceğimiz Kişiyi Nasıl Seçiyoruz?

Evleneceğiniz Kişiyi Seçmek - Evlilikte Seçim


Neden diye sormayı öğretmemiş bit ataerkil toplumun çocukları olarak bu zinciri kırar ve sorar neden? Büyüklerin o süreçte vereceği doğru bir cevap olmaz çünkü onlarda aynı bu şekilde yetiştirilmişlerdir. Ancak zaman değişti. Çağın hızını yakalamak bile bu kadar zorken ve biz sürekli arkasından koşup yoruluyorken hala geçmişten gelen ancak gerçek hayatta geçerliliğini korumayan bazı düşünce kalıplarını kullanamayız. Neden diye daha çok sormalıyız.İşin gerçeği evlilik bir kurumdur. Bunun bir ortaklık anlaşması olduğunu kabullenmeden veya bu gerçeği göz ardı ederek evliliğe adım atmak yanlış olur. Ancak önemli bir detay var ki çoğumuz burayı atlarız.

Evleneceğimiz kişiyi nasıl seçiyoruz?

Dışarıdan bir takım baskılar görücü usulü gibi yaptırımlar içinde bile olsa çoğunlukla evlendiğiniz kişi gerçekten tercih ettiğiniz kişidir. İster severek evlenin ister mantıkla; bu tercihin altında yatan belirli etkiler vardır.
Öncelikle aileniz size model oluşturmuştur. Bilinçaltınızda fokurdayan birçok anı yargı ve fark etmeden içinize sızan size iyi ve kötü davranışlarda bulunmanız için fısıldayan iç sesiniz seçimlerinizin de sorumlusudur. Bir eşte ne aradığınızı veya ne aramadığınızı onlara benzemeyen birini ya da çok benzeyenini bulursunuz.

Aslında evlilikte yaptığınız seçim sizin aynanızdır. Nerenizde eksik veya törpülenecek yan varsa o niteliklere sahip birini seçmişsinizdir. Evlenip aradan geçen zamandan sonra kendi kendinize ne kadar yanlış bir seçim yaptığınızı düşünmüş olsanız da mutsuz da olsanız yüzleşmeniz gereken bir konu vardır. Bu tercihi yaparken ki size yani o dönemde sahip olduğunuz bilgi birikim en uygun olan adayı içgüdüsel olarak tercih etmişsinizdir. Aradan geçen yıllar elbette herkes gibi sizi ve seçtiğiniz eşi değiştirmiştir ama ilk seçiminiz sizin için doğrudur.


Hayata geliş amacınıza tekamülünüze yaşamanız ve kendinize katmanız gereken özelliklere hizmet edecek kişi evlendiğiniz insandır. İsterseniz sonra ayrılmış olun sizi çok mutsuz etmiş olsun bu söylediklerimi değiştirmez. Demek ki edinmeniz gereken öğreti bu yöndeymiş. Seçimler bazen bilinçli kararlar gibi görünseler de ruh ve bilinçaltının fark etmediğiniz ama ihtiyacınız olan çalışmasından ortaya çıkarlar. Kimi eşiniz olarak seçtiyseniz aslında kendi yansımanıza sahipsiniz demektir. İhtiyacınız olan sizi büyütecek olgunlaştıracak ve ruhunuzu besleyerek bulunduğunuz yerden bir basamak yukarı taşıyacak olaylar zincirini başlatmak için; gerekli olan eşi seçtiğinize emin olun. Yoksa dünyada milyarlarca insan varken neden o?

alıntı
--------------Tualimforum İmzam--------------
Allah'ım Hakkımızda Hayırlısını Ver.
Amin
EZEL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla