Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17.12.09, 20:20   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
EZEL
Moderator
 
EZEL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2009
Mesajlar: 1.089
Konular: 909
Puan Grafiği
Rep Puanı:2080
Rep Gücü:36
RD:EZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant future
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 41
64 Mesajına 108 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon1c Bir Kadın Hastalığı Mükemmeliyetçilik!

Bir Kadın Hastalığı Mükemmeliyetçilik!

Yaşamında üstüne aldığı rol gereği kadın çoğunlukla bin parçaya bölünür. Düşünmek yetiştirmek idare etmek gibi gün içinde yapması gereken birçok eylem var. Bütün bu koşuşturmanın içinde kendine hata yapma şansı tanımayan kadınlar mükemmel olma hastalığına yakalananlardır.
Mutsuzluk oyununun bana göre bir parçası gibi görünen mükemmeliyetçilik kadınların kendine zarar vermesinin bir yoludur. Ancak burada ayrımı doğru yapmak gerekir. Yaptığı işi iyi yapmaya çalışan titiz dikkatli ve çalışkan bir kadın ile mükemmel hastalığına yakalanmış kadın birbirlerinden farklıdır.
Bu farkı daha iyi anlamak için bir örnek üzerinden gitmekte fayda var. Bayan mükemmel akşam yemeği için hazırladığı dört çeşit yemeğin her birinde olağanüstü bir tat ve lezzet yakalayamazsa mesela biraz tuzunu az koyduysa bu kendini hırpalaması ve mutsuz olması için çok geçerli bir sebep olacaktır. Bu olaydan olumsuz etkilenecek geceyi kendine eşine veya çevresindekilere zehir edecektir. Ona göre yemeğin tuzunu az koymak affedilemeyecek bir hatadır. Kendine olabilecek en ağır eleştirileri sıralayabilir. Yaptığını iyi yapmaya çalışan sofraya tuzluk getirerek eksik kalanı tamamlar ve yemeğin keyfini çıkartır. Doğru olan da budur.
Mükemmeliyetçi kadın genellikle ilişkilerinde başarısız ve mutsuz olur. Sürekli her şeyi doğru ve tam yapma çabası karşı tarafı kendinden soğutur ve pek çok sorunun oluşmasına sebep olur. İlişkisinde ve yaşamında iyi ve güzel şeyleri gözden kaçıran mükemmeliyetçi kadın böyle birisi ile yaşamak son derece zordur.
Mükemmellik peşinde koşan kadının kendine olan güveninde de bir sorun vardır. Güvensizlik bir kadının tüm güzelliğini ve cazibesini çalar. Onda var olan en hoş yanların üstünü örter. Dışarıdan bakıldığında dikkat çekici insanların ortak özelliklerini düşünürseniz özgüven sahibi olmalarının ne derece cazibeli olduğunu da fark edersiniz. Elbette kendinizi kaybetmeyin!


alıntı
--------------Tualimforum İmzam--------------
Allah'ım Hakkımızda Hayırlısını Ver.
Amin
EZEL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla