Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17.12.09, 22:43   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
EZEL
Moderator
 
EZEL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2009
Mesajlar: 1.089
Konular: 909
Puan Grafiği
Rep Puanı:2080
Rep Gücü:36
RD:EZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant future
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 41
64 Mesajına 108 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon1c Başarılı Fakat Güvensiz Çocuklar

Başarılı Fakat Güvensiz Çocuklar

çocuk eğitimi - başarılı çocuklarda neden güvensizlik var
Bu çocuklar daha başarılı ancak güvensiz
Daha başarlı ancak karışındakine karşı daha güvensiz olduğunu gösteriyor...
İngiliz Daily Telegraph gazetesinin yayımladığı araştırma haberi ilk çocukların genellikle daha zeki küçük erkek ve kız kardeşleriyle karşılaştırıldığında liderlik olasılıklarının daha yüksek olduğunu gösterdi.
Montpelier'deki Evrimsel Bilimler Enstitüsünde görevli bilim adamlarının yaptığı araştırmada ilk çocukların bu özelliklerinin onları daha alaycı diğerlerine daha az güvenen ve işbirliği yapan kişiler haline getirdiği de gözlendi.
Sonuçları New Scientist dergisinde yayımlanan araştırma kapsamında güven ve işbirliği kurmaya yönelik bir oyun oynayan 510 öğrencinin tepkilerinin izlendiği oyunda katılımcılara bir kısmını veya hepsini miktarın üç misline çıkacağı bilgisiyle bir diğerine verebileceği 30 maddi birim verildiği belirtildi.
Araştırmada ortalama olarak ilk çocukların kardeşlerinin önerdiğinden yüzde 25 oranında daha az para verme önerisinde bulundukları gözlendi.

Alıntı.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Allah'ım Hakkımızda Hayırlısını Ver.
Amin
EZEL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla