Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17.12.09, 22:51   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
EZEL
Moderator
 
EZEL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2009
Mesajlar: 1.089
Konular: 909
Puan Grafiği
Rep Puanı:2080
Rep Gücü:36
RD:EZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant future
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 41
64 Mesajına 108 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon1c İnternet Evliliği Kısa Ömürlü Oluyor

İnternet Evliliği Kısa Ömürlü Oluyor


Ege Universitesi Iletisim Fakultesi Kisilerarasi Iletisim Anabilim Dali Baskani Prof.Dr. Demet Guruz son zamanlarda artan internet evliligi konusunda kadin ve erkekleri uyardi
“Evlilik gibi onemli bir kararda genclerin duygu dusunce ve paylasimlarini ekranda degil yuzlerine ve seslerine yansitmalarini oneriyorum” dedi.
Internetten tanisip evlenenlerin sayisi artarken bu amacla kurulan sitelerin sayisi da artiyor. Internet uzerinden evlilik bir cok tartismayi da beraberinde getirirken Ege Universitesi Iletisim Fakultesi Kisilerarasi Iletisim Anabilim Dali Baskani Prof.Dr. Demet Guruz kadin erkek iliskilerinin sevgi ve saygi temeline dayandirilarak evlilikle noktalandirilmasinin cok ciddi ve onemli bir surec oldugunun altini cizdi. Prof.Dr. Guruz “Bu surecte taraflarin karsilikli beklentileri secenekleri gereksinimleri ve evlilikten beklentileri onemli rol oynamaktadir. Bu nedenle evlilik karari verilirken tanima surecinin dogru zamanda dogru kisiyle ve dogru yerlerde karsilikli olarak gerceklestirilmesinde yarar vardir” dedi.
Evlilikten hem ciftlerin hem de aile ve yakinlarinin uzun sureli ve saglam bir birliktelik bekledigini belirten Prof.Dr. Demet Guruz “Evlilik kararinin dogru bir sekilde verilmesinde tanima surecindeki bazi onemli noktalarin dikkatle degerlendirilmesi gerekmektedir.
Teknolojinin yasamimiza kattigi avantajlar yadsinamaz. Ancak evlilik teknolojik donanimli bir aletin satin alinarak kullanilmasi gibi dusunulemeyeceginden insan iliskilerinin saglikli isleyisi evlilik kararinin dogru verilmesinde ve surdurulmesinde kisiler arasi iletisim yontem ve becerilerinin sanal ortamda degil yuzyuze olan bir ortamda verilmesi daha saglikli olacaktir” diye konustu.
YUZYUZE ILETISIM ONEM TASIYOR
Yuzyuze iletisimde bile zaman zaman catisma kuskunluk reddetme gibi olumsuz durumlarla karsi karsiya kalindigini ifade eden Prof. Dr. Demet Guruz “Soyleyis tarzi ses tonu sozcukler beden dili gibi iletisim becerilerinin tumunun kullanilabilecegi pek cok faktor olumsuz etkilesimler yaratirken sanal dunyadan bir camin arkasindan yakalanan yazili mesajlarin iliskinin sagligindaki olumlu etkisi tartisilabilir. Bu nedenle internet diye adlandirdigimiz yasamimizin onemli bir parcasi olan iletisim araci saglikli ve olumlu bir etkilesimin gerceklesmesinde bazi sorunlari ve gelecege donuk sIkintilari gundeme getirmektedir” dedi.
Prof. Dr. Demet Guruz gencler icin bu sIkintilarin atlatilmasinda evlilik gibi insan hayatinda onemli olan bir kararin verilmesinde insanlarin yuzyuze gelerek birbirlerini tanimalarinin ve karsisindakinin beklentilerini daha iyi anlayabilmelerinin daha dogru bir yaklasim oldugunun altini cizdi.
Son yillarda yapilan calismalarda internet evliliginin cok kisa surede olumsuz bir sekilde sonuclandigini aciklayan Prof. Dr. Demet Guruz “Bu sonuclar ciftler ve cocuklar uzerinde sIkinti ve sorun yarattigi gozlemlenmektedir. Bir iletisimci olarak insanlarin karsilikli konusmak anlatmak ve anlasmak cabalarinin ikili iliskilerde yuzyuze ve gercek bir ortamda daha olumlu sonuclar yaratacagini dusunuyorum. Hele ki evlilik gibi onemli bir kararda genclerin duygu dusunce ve paylasimlarini ekranda degil yuzlerine ve seslerine yansitmalarini oneriyorum” dedi.

alıntı..
--------------Tualimforum İmzam--------------
Allah'ım Hakkımızda Hayırlısını Ver.
Amin
EZEL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla