Konu
:
Mariah Carey Hayatı ( Biyografisi )
Tekil Mesaj gösterimi
02.03.08, 16:17
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
Tuna
Moderator
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 1.788
Konular: 1135
Puan Grafiği
Rep Puanı:3960
Rep Gücü:58
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 174
122 Mesajına 291 Kere Teşekkür Edlidi
:
Mariah Carey Hayatı ( Biyografisi )
Mariah Carey Hayatı ( Biyografisi )
150 milyonluk albüm satışı ile gelmiş geçmiş en çok satan kadın şarkıcı unvanına sahip olan Mariah Carey, 27 Mart 1970'de, yarı Venezuellalı, yarı Afrika kökenli bir babanın ve İrlandalı bir annenin en küçük çocukları olarak dünyaya geldi. Fakir bir çocukluk geçiren Mariah Carey, henüz üç yaşındayken annesi ve babası ayrıldı ve üç kardeşten en küçüğü olduğu için annesinin yanında yaşamını sürdürmeye başladı. Küçük bir çocukken sesini farkeden annesi sayesinde müzik eğitimi almaya başlayan sanatçı, liseyi bitirene kadar amatör olarak müzik çalışmalarını sürdürdü. Liseyi bitirdikten sonra da profesyonel olarak çalışmak için Manhattan’a yerleşti.
1990 yılında demo kasedini bir partide Sony Music'in sahibi Tommy Mottola’ya dinlettiren Carey, Mottola’nın sesine hayran olması ile aynı yıl ilk albümü “Mariah Carey”i çıkarttı. İlk albümünün başarısının ardından 1992’de “Emotion” albümünü çıkaran sanatçı,hemen ardından da 1992’de “MTV Unplugged” ile tüm dünyanın tanıdığı bir isim oldu. Sanatçı, üçüncü albümü “Music Box” ile tüm listeleri alt üst etti ve bu albümle 20 milyon satış yaparak ulaşılması güç bir rekora imza attı.
Unutulmaz şarkılarla zirveye çıkan sanatçı, 1993 yılında Sony Music’in sahibi Tommy Mottola ile dünya evine girdi fakat bu evlilik beş yıl sürdü ve çift 1998 yılında boşandı. Boşandıktan sonra "Butterfly" albümünü yayınlayan sanatçı, müziğinde R&B’nin yanında funk ve Hip-Hop öğelerine de yer vererek müziğinin yapısını değiştirdi. 80 milyon sterlin karşılığında Sony Music'ten ayrılıp Virgin ile beş albümlük bir anlaşma imzalayan Carey, aşk hayatındaki ikinci darbeyi üç yıllık sevgilisi Latin pop yıldızı Luis Miguel’den ayrılarak yedi.
1998 yılında Celine Dion, Whitney Houston, Aretha Franklin ile "Divas" konserlerine katılan Carey, yine o yıl “Glitter” albümünü sürdü piyasaya. Albüm, Carey'nin 80'lerde ünlü bir şarkıcı olmaya çalışan 'Billie' adındaki bir genç kızı canlandırdığı aynı adlı filmin müziklerinden oluşuyordu. Carey'nin, kendi yaşamöyküsünden esinlenilen 'Glitter'daki performansı eleştirmenler tarafından yerden yere vurulmuştu. Filmin soundtrack'i niteliğindeki albüm, plak şirketine 25 milyon sterline mal olmuş, ama dünya çapında sadece 2 milyon kopya satmıştı. Virgin, 'Glitter'ın başarısızlığı üzerine 35 milyon sterlin karşılığında Carey ile arasındaki beş albümlük sözleşmeyi feshetti.
Virgin’den ayrılarak, Universal’ın bünyesinde “MonarC” adlı kendi plak şirketini kuran sanatçı, kariyerinin dokuzuncu albümü olan 'Charmbracelet'i 2002’nin sonunda kendi kurduğu plak şirketinden çıkardı. Albümde, sanatçıya ünlü hip hop’çılardan jay-Z, Cam’ron ve Missy Elliott gibi isimler destek verdi.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Cömertlik ve yardım etmede akarsu gibi ol.
Şefkat ve merhamette güneş gibi ol.
Başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol.
Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol.
Tevazu ve alçak gönüllülükte toprak gibi ol.
Hoşgörülülükte deniz gibi ol.
Ya olduğun gibi görün,ya göründüğün gibi ol.
MEVLANA CELALEDDİN RUMİ
Tuna
Tuna
Açık Profil bilgileri
Tuna - Özel Mesaj gönder
Tuna´nin Web Sitesini ziyaret edin
Tuna - Daha fazla Mesajını bul