Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25.12.09, 17:49   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
EZEL
Moderator
 
EZEL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2009
Mesajlar: 1.089
Konular: 909
Puan Grafiği
Rep Puanı:2080
Rep Gücü:36
RD:EZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant future
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 41
64 Mesajına 108 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Kötü Giden Evlilikleri Kurtarma Reçetesi

Kötü Giden Evlilikleri Kurtarma Reçetesi


Uzmanlar evliliklerde karşılaşılan problemlerden boşanarak kurtulmak yerine sorunların üzerine gidip nedenlerini araştırıp çözüme kavuşturmayı bu sağlanamıyorsa da bir uzmandan destek almayı tavsiye ediyor…

Evliliğinizde bir şeyler iyi gitmiyorsa sorunlarınız varsa ve aşamıyorsanız hatta evliliğiniz bitme noktasına doğru gidiyorsa

- Bir sorun mu var? Sorunun özelliklerini tanımlayabilir misiniz?

- Sorunlara her ikiniz de ciddi bir şekilde eğilmek istiyor musunuz? Her ikiniz de ortada sorun olduğuna inanıyor musunuz? Değilse bu koşullarda ilişkinizi sürdürmenize neden olan artıları ve eksileri tartabilir misiniz?

- Sorunlarınızda öfke nasıl bir rol oynuyor? İçinizden biri öfkeyi daha az ifade etmeye çalışma çevredekiler öfkeden söz ettiğinde sinirlenme öfkelenme nedeniyle kendisini suçlu hissetme noktasına geldiyse

Üzgün olduğunuzu söylemekte zorluk çekiyorsanız kendinizin hep haklı olduğunuzu düşünüyorsanız kendinizi yakın bir mercekte incelemenizin zamanı gelmiş demektir.

Öfkeniz çevrenizdekileri ürkütüyorsa fiziksel zarar veriyorsa sizin ya da eşinizin işlevlerini engelliyorsa hemen yardım almalısınız. Doktorunuzdan sizi iyi bir psikologa ya da danışmana yönlendirmesini isteyebilirsiniz.

- Sorunlardan her ikinizin de sorumlu olduğunuza mı inanıyorsunuz? Evlilik sorunlarını 2 kişinin yarattığını asla unutmayın.

- Birlikte yaşamayı sürdürmek istiyor musunuz?

- Eşinizin yargılarını affedebilir misiniz? Hangi şartlarda? Bu soruları yanıtladıktan sonra bulgulara göre önlem almak isteyebilirsiniz. Neler yapmanız gerektiği konusunda önerilerde bulunmadan önce

Sorunları birlikte çözün

Evlilik 2 kişilik bir kurumdur. Eşinizin ikiniz için sorunlarla ilgilenmesini beklemeyin. “İsterse bir terapiste gidip sorunlarını çözebilir” gibi bir cümle duyar ya da söylerseniz yanlış yoldasınız demektir. Şimdi de evliliğinizde yıkılan şeyleri onarmanıza yarayacak önerilere bir göz atalım.

Yapmanız gerekenler

- Uzlaşmaya varırken “Ya hep ya hiç” yaklaşımından kaçının. Unutmayın ki evlilik ve gelişimi süreç gerektirir. Eğer evli kalmaya kararlıysanız sabırlı olmayı öğrenmeli ve belirsizliği kabullenmelisiniz. Her şey daha iyi olacak!

- Yıkıcı olmayın ve duygusuzca ve canavarca davranmayın. Sorunlarınızın her ne kadar ciddi olsalar da sizi sizlikten çıkartmalarına izin vermeyin. Sağlığınızı koruyun. Takım ruhuyla ya da bir uzmandan destek alarak kendinizi eşinizle yaşadığınız sorunları çözmeye adayın.

Ayrı yaşamayı birlikte yaşayıp acı çekmenin veya boşanmanın bir alternatifi olarak görmeye çalışın. Ayrı yaşamak bağlamında çeşitli çalışmalar yapılabilir. Bunları yürütmek aynı çatı altında olmanız durumunda oldukça zordur.

Ayrı yaşamak çoğu kez birleşmeye zemin oluşturabilir. Peki ya ilişkinizde geri dönüş olanaksızsa ne olacak? Hiç kimse boşanma fikrine sıcak bakmaz. Her şeyden öte boşanma başarısızlığa teslim olmanın bir göstergesidir.

Yeniden başlama düşüncesi ise bir o kadar acı verici olabilir. Bir sürü çiftin ayrı yaşadığını boşandığını ve sonra yine mükemmel mutlu hayatlar yaşadıklarını ve ilişkiler yürüttüklerini unutmayın.

Hiç utanmadan sıkılmadan terapiste gitmelisiniz

Aile doktorunuzdan ya da güvendiğiniz bir arkadaşınızdan terapist isimleri alın. Terapinin zaman alıcı veya pahalı olması gerekmez. Ayrıca eşinizle birlikte terapiye gitmenizin evliliğinizi kesinlikle kurtaracağınız anlamına gelmediğinizi aklınızdan çıkarmayın.

Esasında iyi bir terapist evliliğinizi kurtarmak gibi bir iddiada bulunmayacaktır. Tedavi önemli sorunların belirlenmesine ve aydınlatılmasına odaklanmalıdır. Bu bilgi sayesinde her ikiniz de evli kalıp kalmama konusunda kararınızı verebilirsiniz. Bazen çiftlerin bir süre ayrı kalması ve bu süre içinde terapiste gitmesi en iyi çözümdür.

Kafanızı kuma gömmeyin

Sorunlarınız yok olmayacaktır. Bir an ortadan kaybolsalar da yeniden çıkacaklardır hem de daha büyümüş ve yoğunlaşmış olarak. Çözülmemiş sorunlar bir hayalet gibi peşinizi bırakmayacak ve sonuçta evliliğinizi harabeye çevireceklerdir. Bunları görmezden gelmeyin. Hemen harekete geçin.

Sağlıklı planlar yapın

Kendinize zaman ayırmalı hobiler ve arkadaşlar edinmeli ve düzenli spor yapmalısınız. Bu etkinlikler muhakkak pahalı ya da zaman alıcı olmayabilirler. Bunların sağlığınızı korumak için gerekli olduklarını unutmayın.

Doktorunuzla görüşün

Düşünmeden karar verme öfke ve depresyon gibi sorunlar için ilaç almanız gerekebilir. Bunlardan herhangi biri ilişkinizi etkilerse ilaç kullanmaktan sakınmayın. Aile doktorunuzla görüşün ve size en uygun ilacın hangisi olduğunu kararlaştırın.



alıntı
--------------Tualimforum İmzam--------------
Allah'ım Hakkımızda Hayırlısını Ver.
Amin
EZEL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla