Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25.12.09, 21:55   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Fenci
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Adana
Mesajlar: 1.470
Konular: 1448
Puan Grafiği
Rep Puanı:9173
Rep Gücü:0
RD:Fenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 51
215 Mesajına 807 Kere Teşekkür Edlidi
:
Post Gözlük Camları Yapıldıkları Maddeye Göre Sınıflandırılır

Gözlük Camları Yapıldıkları Maddeye Göre Sınıflandırılır

A- Cam (mineral) mercekler: 2 tiptir
1- Kron (crown) cam: En sık bilinen cam tipidir
2- Flint cam (ilk üretilen camların çakmaktaşından imal edilmesi nedeniyle bu isim verilmiştir): Bazı elementlerin eklenmesiyle (titan, lantan gibi) yüksek kırıcılığa sahip camlar üretilmiş ve böylece daha ince camlar üretilebilmiştir. (İnceltilmişcam)

B- Plastik (organik) mercekler: 2 ana tipi vardır:
1- CR-39 ( Columbia Reçinesi): Alil diglikol karbonattan yapılır. "Organik cam" olarak da bilinir.
2- Polikarbonat cam: Mineral camlara ve Cr-39' a göre kırılmaya çok daha dirençli camlardır. Özellikle sportif faaliyetler sırasında emniyetli gözlük kullanımı için idealdir.

Mineral camların avantajları; uzun ömürlü olması, daha ince olması, ışık saçılmasının az olması, ısıya dirençli oluşu. Dezavantajları; ağır olması, kırılgan olması, cam işlenmesisırasında hasar görebilmesi.
Organik camların avantajları; hahif ve dirençli olması, renklendirmenin kolay olması ve işleme sırasında hasar görmemesi Dezavantajları; Daha kalın olmaları, çabuk çizilmesi, ısıyadayanıksız oluşu

Not: İnternetten alıntıdır.
Fenci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla