Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26.12.09, 03:53   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Patlıcanlı Tübyaz

Patlıcanlı Tübyaz

Malzemeler:


6-7 adet orta boy patlıcan

200 gram orta yağlı beyazpeynir

3 adet yumurta

1 adet büyük boy domates

Yarım demet maydanoz

4 yemek kaşığı sıvıyağ

1 çay kaşığı tuz, karabiber

4 yemek kaşığı galeta unu

4-5 adet sivribiber


Hazırlanışı:

1- Patlıcanları soyulmadan uzunlamasına ikiye bölün ve kaynayan tuzlu suya atın. Hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün. Ilınmasını bekledikten sonra bir çay kaşığı ile çekirdekli kısımlarını çıkarın.

2- Çıkardığınız kısımları ince ince doğrayın ve bir kaba koyun. Üzerine ezilmiş beyazpeynir, galeta unu ve yumurtayı ekleyin. İnce kıyılmış maydanoz, rendelenmiş domates ve sıvıyağ ekleyip malzemeleri karıştırın. Tuz ve karabiberi serpin.

3- Hazırladığınız iç harcını patlıcanlara doldurun.

4- Patlıcan dolmalarını yağlanmış fırın tepsisine dizin.

5- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstleri kızarana kadar 25-30 dakika pişirin. Domates ve sivribiberle süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun!
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla