Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27.12.09, 05:47   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Kedi
Gamma Üye
 
Kedi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Mesajlar: 3.713
Konular: 3171
Puan Grafiği
Rep Puanı:3699
Rep Gücü:56
RD:Kedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 45
128 Mesajına 262 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Sivaslı İlçesi- Uşak Sivaslı İlçesi

Sivaslı İlçesi- Uşak Sivaslı İlçesi

SİVASLI

Sivaslı 1953 yılına kadar Uşak’a bağlı bir nahiye iken 15 Temmuz 1953’te Uşak’ın il olmasıyla birlikte ilçe olmuştur.


Sivaslı Ege bölgesinde (İç Batı Anadolu) Uşak iline bağlı bir ilçedir. Uşak’ın güneydoğusunda ve Uşak-Denizli Devlet Karayolunun 35. kilometresinde Bulkaz Dağları’nın eteklerinde kurulmuştur.
38-39 derece enlem 29-30 derece boylam çizgileri arasındadır.

Sivaslı; kuzeyde Uşak Merkez İlçe kuzeydoğuda Banaz doğuda Afyon’un Sandıklı ilçesi güneyde Denizli’nin Çivril ilçesi güneybatıda Karahallı ilçesi batıda Ulubey ve Merkez ilçe toprakları ile çevrilidir.
İlçenin doğusunda Bulkaz Dağları mevcuttur. Bu dağlar Denizli-Uşak il sınırının olduğu yerde Kuruçay vadisi ile ikiye ayrılmış olup güney kısmına Bulkaz Dağı kuzey kısmına da Kocadağ adı verilir.
Diğer yandan Afyon-Uşak doğal il sınırını oluştururlar. Yüksekliği 1990 metredir.
İlçenin geriye kalan arazisi genellikle düz olup yer yer engebelidir. Topraklarından Büyük Menderes nehrinin bir kolu olan Banaz Çayı geçmektedir. Sivaslı 2. sınıf deprem bölgesinde bulunmaktadır.


Bitki örtüsünü bozkırlar ve çalılıklar teşkil eder. Dağlarda ise orman alanları geniş yer tutar. Ormanlarda en çok çam ardıç ve meşe ağaçları bulunmaktadır
İlçede İç Batı Anadolu Bölümü'nde hakim olan karasal iklim hüküm sürer.


İlçenin geçim kaynakları tarım hayvancılık ve nakliyeciliktir. İlçe ekonomisinde 1960’lı yıllardan sonra Avrupa'ya işçi olarak giden kişilerin getirileri de önemli yer tutmaktadır. Bunların dışında ilçede; dokumacılık
halı-kilim testi-bardak ve mermer ocakları gibi işletmeler de mevcuttur. Sivaslı’nın sucuk ve çileği çok meşhurdur. Her yıl Haziran ayının başında Çilek Festivali düzenlenir.


Şeker pancarı ve tütün; tahıllardan arpa buğday mısır; yağlı tohumlulardan susam ve haşhaş yetiştirilen tarım ürünleri arasındadır. İlçe çileğiyle de meşhurdur.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Boşverdim

Konu Kedi tarafından (27.12.09 Saat 17:31 ) değiştirilmiştir..
Kedi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla