Konu
:
Zeytinyağlı Patates Dolması
Tekil Mesaj gösterimi
02.01.10, 06:08
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Zeytinyağlı Patates Dolması
Zeytinyağlı Patates Dolması
Malzemeler
4 adet iri patates
2 adet havuç
5 diş sarımsak (ince kıyılmış)
1 demet maydanoz
3 adet iri domates
1 su bardağı zeytinyağı (250 ml)
4 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı şeker
1/2 demet dereotu
1 çorba kaşığı salça
Tuz
Yapılışı
• Havuçları robotta rendeleyin.
• Kuru soğanları yarım ay şeklinde doğrayın.
• Maydanoz ve dereotlarını robotta çekin.
• Patatesleri soyun ve ortadan 2'ye kesin ve alt kısımlarını, tencereye rahat oturmaları için, bıçakla hafifçe keserek düzeltin. Altlarını delmeden, içlerini oyun.
1/2 su bardağı zeytinyağında soğan ve sarımsakları kavurun. Domates, havuç, şeker, salça, maydanoz ve dereotunu ilave ederek, 10 dk daha kavurmaya devam edin.
Hazırladığınız harcı, patateslerin içine doldurun ve dolmaları, derin olmayan bir tencerenin içine yerleştirin. Artan harcı da tencereye yerleştirin. Geri kalan 1/2 bardak zeytinyağı ve 1+1/2 su bardağı sıcak suyu da ekleyerek, dolmalarınızı 40 dk (patatesler yumuşayıncaya kadar) pişirin.
Tenceredeki fazla harcı dolmaların yanına koyarak, soğuk olarak servis yapın. Arzu ederseniz, üzerlerine kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz.
Konu ASYA tarafından (26.01.10 Saat
19:45
) değiştirilmiştir..
AnGeL
Açık Profil bilgileri
AnGeL - Özel Mesaj gönder
AnGeL´nin Web Sitesini ziyaret edin
AnGeL - Daha fazla Mesajını bul