Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02.01.10, 07:25   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Terbiyeli Etli Dolma

Terbiyeli Etli Dolma

Terbiyeli Etli Dolma tarifi - Terbiyeli Etli Dolma yapilisi

Malzemesi:
500 gr. kıyma 250 gr. asma yaprağı 1 su bardağı pirinç 3 adet kuru soğan 6 adet kabak 1 yemek kaşığı margarin Karabiber Tuz Terbiyesi için: 1 yemek kaşığı un 2 adet yumurtanın sarısı 2 adet limonun suyu Tuz

Tarifi:
• Pirinci ılık tuzlu suda bekletin.
• Kabakların içini temizleyip ortadan ikiye bölün.
• İçlerini çıkarıp tuz sürün.
• Dolma içini hazırlamak için, soğanları zardan ufak doğrayıp, karabiber ve tuzla ovun.
• Kıymaya pirinç, margarin ekleyin, yoğurup, kabakların içini doldurun.
• Asma yapraklarını, parlak tarafları tezgaha gelecek şekilde yayın.
• Hazırladığınız içten, 1 tatlı kaşığı kadarını koyun.
• Yaprağı iki yanından içe katlayın.
• Sonra rulo şeklinde sarıp, tencereye sıralayın.
• Kabakları dik olarak yaprakların yanına koyun.
• Üstüne 2 bardak sıcak su ilave edip, 25 dakika pişirin.
• Terbiyesi için; un, yumurta sarısı, limon suyu ve 2 kahve fincanı ılık suyu cam kapta çırpıp, dolmaların üzerine dökün.
• 10 dakika daha pişirip servis yapın.

Konu Eylül tarafından (08.01.16 Saat 16:48 ) değiştirilmiştir..
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla