Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05.01.10, 01:44   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Kedi
Gamma Üye
 
Kedi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Mesajlar: 3.713
Konular: 3171
Puan Grafiği
Rep Puanı:3699
Rep Gücü:56
RD:Kedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 45
128 Mesajına 262 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Kıbrısta Gezilecek Yerler

Kıbrısta Gezilecek Yerler - Kıbrısta Görülmesi Gereken Yerler - Kıbrısta Nereleri Gezmeli - Kıbrıs Eğlence Yerleri - Kıbrıs Kumarhaneleri


Lokasyon itibariyle, dünyanın gözünün üzerinde olduğu, 3 kıtayı birleştiren en güzel adalardan biri olma özelliği taşıyan Kıbrıs tam anlamıyla bir turizm cenneti.

Resmi Dili: Türkçe
Para Birimi: Yeni Türk Lirası (YTL.)
Uçuş Süresi: Yaklaşık 1 saat
Her türlü deniz sporlarının yapılabildiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde arkeolojik kalıntılar ile Kıbrıs Çıkartması ve İngiliz sömürgesi olduğu dönemden kalma eserleri ziyaret ederken tarihimize bir kez daha yakınlaşmaktan büyük keyif alacaksınız. Yılın hemen hemen 300 gününü güneşli geçiren Kıbrıs, tipik bir Akdeniz iklimine sahip.



Kıbrıs tatilinizde; Girne’de; Girne Kalesi, Bellapais Manastırı, Barış Özgürlük Müzesi, Lefkoşa’da Mevlevi Tekke Müzesi, Barbarlık Müzesi, Kumarcılar Hanı, Gazimağusa’da Othello Kalesi, Namık Kemal Müzesi, Enkomi Harabeleri’ni mutlaka ve mutlaka görmelisiniz.
Kıbrıs tatilinizde, temiz kumsallarda güneşlenirken, nefis çam kokusunu içinize çekebilir, Kıbrıs’ın hareketli gece hayatında neşenize neşe katabilir ve oyun salonlarında şansınızı deneyebilirsiniz. Deniz ve güneşin tadını doyasıya çıkarabileceğiniz Kıbrıs’ta, bol bol alışveriş yaparak, hem başka bir ülke hissini hem de Türkiye’deymiş duygusunu yaşayabilirsiniz. Sevimli kıyı lokantalarında yenecek eğlenceli yemeklerin ardından, Kıbrıs’ın tarihi dokusuna göz atabilir ve gün içerisinde katılabileceğiniz birçok spor faaliyetine eşlik edebilirsiniz.
Eğer tarihe meraklıysanız Lefkoşa’da konaklamanızı tavsiye ederiz. Türklere karşı savunma maksadı ile yapılan surları seyretmeye doyamayacaksınız. Sakin ve büyük şehrin gürültüsünden uzakta dinlenmek istiyorsanız eğer Girne tam size göre… Lüks oteller, binlerce kilometre boyunca uzanan sahiller ve piknik alanları sizin için uygun olacaktır.
Kıbrıs genel anlamda değişik kültürlerden etkilenmiş. Yunan ve rum kültürleri Kıbrıs yaşamının pek çok anında karşınıza çıkabilir. Özellikle yemek yerken, size ikram edilen yemeklerin hangi kültürlere ait olduğuna dikkat ederseniz eğer, bize hak vereceksiniz. Türk kebabının yanında getirilen yunan mezeleri sakın sizi şaşırtmasın çünkü Kıbrıs Mutfağı değişik mutfakların bir karışımı olma özelliğini taşıyor. Kıbrıs mutfağına özgü, şeftali kebabı, Kolokas, Kabak Çiçeği dolması’nı mutlaka tatmanızı tavsiye ederiz!
Özetlemek gerekirse, Kıbrıs size en kolay, en cazip en yakın tatil imkanı sunuyor. Akdeniz’in en güvenli sularında yüzüp, 9 binlik tarihe tanıklık edip, yerel mutfağın muhteşem lezzetlerini tadıp, narenciye bahçelerinin kokusunu içine çekip, birbirinden şık casino’larda akşamları şansınızı deneyebilirsiniz. Kıbrıs’ın eğlenceli gece hayatını da göz ardı etmemek gerekiyor tabiî ki. Liman sokaklarında yankılanan müziğin ritmine tatiliniz boyunca kendinizi kaptıracaksınız…
İyi tatiller…
--------------Tualimforum İmzam--------------
Boşverdim
Kedi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla