Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05.01.10, 02:17   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Kedi
Gamma Üye
 
Kedi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Mesajlar: 3.713
Konular: 3171
Puan Grafiği
Rep Puanı:3699
Rep Gücü:56
RD:Kedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 45
128 Mesajına 262 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Yabancı Ülkeler Tatil Rehberi - Yabancı Ülkeler Tatil Turları

Yabancı Ülkeler Tatil Rehberi - Yabancı Ülkeler Tatil Turları - Gezebileceğiniz Ülkeler



Yaz aylarinda “geceyarisi günesi”nden yararlanmak için Kuzey Avrupa ülkelerine gitmelisiniz. Agustos ayinda gitmek için en ideal ülkeler: Kuzey Avrupa ülkeleri ve Britanya Adalari, Hint Okyanusu ve Dogu Afrika...
Ocak

Iliman iklimin hüküm sürdügü Hawaii, meltemlerin etkisindeki Bahamalar ve Senegal kis aylarinda günesin tadini çikarmak isteyenler için ideal. Yagislarin henüz baslamadigi Kenya ya da kisa süre sonra toz firtinalari ve siddetli kasirgalarin bas gösterecegi Pakistan gezileri için son firsat.Endonezya, Tunus, ve Ispanya’da görülen yagislar ve rüzgar, bu bölgelere yapilacak gezileri baska tarihe ertelemedeki en büyük etken.
Arap Emirlikleri, Katar, Bahreyn, Thailand, Misir, Senegal, Hawaii, Bahamalar, Dogu Afrika, Pakistan.
Kayak Turlari: Bulgaristan, Avusturya, Isvicre, Fransa, Italya,, Romanya

Subat

Kurak bir iklimin sürdügü Meksika ve Senegal’de yaz tüm hiziyla sürüyor. Günesli Bati Afrika Sahillerinde yeniden denizin tadini çikarabilirsiniz. Orta Amerika, Bati Afrika, Dogu Afrika, Kuba, Hindistan, Misir, Arap Emirlikleri, Katar, Bahreyn, Cezayir, Thailand, Malezya.
Kayak Turlari: Bulgaristan, Avusturya, Isvicre, Fransa, Italya

Mart

Mart ayi, ilkbaharin habercisi.Kuzey Afrika çöllerinde gezinti için en uygun mevsim, Bahamalar ve Martinik ise simdiden en gözde destinasyonlardan.Karayipler ve Meksika seyahatleri için ideal mevsim yavas yavas sona ermeye baslarken, Mauritus Adasi ve Moritanya için mart ayindan itibaren ölü mevsim basliyor. Kuzey Afrika, Bahamalar, Martinik, Peru, Karayipler, Meksika, Misir, Arap Emirlikleri, Ürdün, Israil, Tunus, Fas
Kayak Turlari: Avusturya, Fransa, Isviçre, Italya, Kanada, Colorado(ABD)

Nisan
Tibet özellikle tavsiye edilebilir.Japon Adalari’nda kiraz agaçlari nisan ayindan itibaren çiçek açmaya basliyor. Akdeniz sahilleri sakin; simdi turist akinina ugramadan denize girebilirsiniz. Karayip adalari’nda ise güzel havalarin sonuna yetisebilirsiniz. Çin, Japonya, Akdeniz ülkeleri, Lübnan, Ürdün, Misir, Italya, Ispanya, vb.

Mayis

Günesli ve ilik ilkbahar günlerinin baslamasi ile birlikte Britanya adalari ya da Kuzey Avrupa, ideal tatil seçenekleri olabilir. Tam tersine , Orta Amerika ve Karayipler, sonbahara dek süren yagislarin baslamasiyla birlikte gündemden düsüyor.Bati Afrika içinse mayis ayi, yagmurlar baslamadan gitmeniz için son firsat. Büyük Britanya, Kuzey Avrupa, Isveç, Norveç, Finlandiya, Madagaskar, Yunanistan, Macaristan, Çek Cumhuriyeti, Hollanda, Belçika, Misir.

Haziran

Sonbahara kadar Hint Okyanusu’nda yer alan adalar, özellikle de Polinezya ideal destinasyonlar arasinda...Polinezya, Hint Okyanusu, Isveç, Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Israil, Suriye, Gurcistan, Ukrayna, Belarus, Hollanda, Belçika, Fransa, Ispanya, Yunanistan, Portekiz

Temmuz

Irlanda ve Britanya Adalari da , yilin en güzel aylarini yasiyor; yagmur artik veda etmis, bunaltmayan sicaklar günlük yasama renk katiyor.Bir süre sonra güz yagmurlari baslar.Bu yüzden, firsati kaçirmayin!Muson yagmurlari ise çoktan Güneydogu Asya ve Orta Amerika’da etkisini göstermeye basladi.Bu bölgelere gitmek için program yaptiysaniz, muson yagmurlarinin tüm siddetiyle sürdügünü bilmeli, önleminizi alarak yola çikmalisiniz. Finlandiya, Isveç, Bolivya, Brezilya, Amerika, Irlanda, Ingiltere, Iskoçya, Danimarka, Norveç, Rusya, Turki Cumhuriyetleri, Yunan adalari, Hirvatistan, Slovenya, Malta, Italya, Ispanya, Portekiz, Gemi turlari.

Agustos

Yaz aylarinda “geceyarisi günesi”nden yararlanmak için Kuzey Avrupa ülkelerine gitmelisiniz. Hep sisli puslu havasiyla bilinen Londra’yi biraz olsun farkli görebilirsiniz agustos ayinda.Eylülde yagmur mevsiminin baslayacagi Dogu Afrika’ya gitmek isteyenler için, agustos ayi son firsat!Orta Amerika ile Uzak ve Yakindogu ülkelerinde ise ölü sezon basladi. Kuzey Avrupa ülkeleri ve Britanya Adalari, Hint Okyanusu, Dogu Afrika, Izlanda, Portekiz, Ispanya, Malta, Ingiltere, Italya, Hirvatistan, Fransa sahilleri, Ukrayna, Romanya ve Bulgaristan sahilleri.

Eylül
Eylül ile birlikte yaz sicaklari son bulup havalar yumusarken. Orta Avrupa ve Kuzey Amerika tatil için en ideal bölgeleri olusturuyorlar. Artik sicakligin düsmeye basladigi Kuzey Avrupa ve kisa süre kuru iklimin sona erecegi Endonezya için ise Eylül son sans! Yagmurlar ise Orta Amerika, Karayipler ve musonlarin basladigi Güneydogu Asya’da ölü sezon yasatiyor. Orta Avrupa, Akdeniz Havzasi, Ispanya, Yunanistan, Italya, Tunus, Fas, Misir, Israil, Kuzey Amerika, Çek Cumhuriyeti, Macaristan.

Ekim

Ekim ayinda ilkbahar güney yarim küreye yerlesir. Günesle bulusmak için Güney Afrika’ya , Güney Amerika’ya ve Avustralya’ya uzanmanin tam zamani. Güneydogu Asya ve Karayip adalari içinse ekim, yagmurlarin baslangici demek. Güney Afrika, Arjantin,
Avustralya, Misir, Israil, Ermenistan, Arap Emirlikleri, Ürdün, Suriye.

Kasim
Bati Afrika ve Hindistan’da yagis mevsimi sona eriyor.Dolayisiyla hem bu ülkeleri, hem de bogucu yaz sicaklarinin yavas yavas yerini iliman bir iklime biraktigi Misir’i ziyaret etmenin tam zamani. Bir ay daha yagmurlu geçecek olan Orta Amerika ülkeleriyle agir bir kis geçiren Uzak-Dogu’ya yapacaginiz gezileri bir süre daha ertelemelisiniz. Senegal, Hindistan, Misir, Hint Okyanusu, Orta Amerika, Akdeniz ülkeleri, Fas, Tunus, Cezayir. Tropikal adalar: Kanarya Adalari, Azurlar, Bahamalar, Galapagos.

Aralik

Asya ve Uzakdogu turlari için en uygun mevsim.Bali, Singapur ve Tayland muson yagmurlarina veda ettiginden gökyüzü her zaman masmavi. Karayipler’in kuzeyi ile Küba ve Jamaika’da da rahatça denize girebilirsiniz. Misir turlariniz için ise son günler. Çin’de kis mevsimi sert geçmeye basladigindan turizm için ölü bir mevsim. Güneydogu Asya, Büyük Antiler, Kenya, Bostwana, Güney Afrika, Arap Emirlikleri, Madagaskar, Maritius, Seyseller, Brezilya, Peru, Uruguay, Arjantin.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Boşverdim
Kedi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla